Instagram'dan geri adım

Hizmet sözleşmesinde yaptığı değişikliklerden sonra gelen tepkiler üzerine Instagram geri adım atmaya başladı.

Instagram'dan geri adım

Şirket yaptığı açıklamada, sözleşmedeki reklam bölümlerinin orijinal diline çevrileceğini bildirdi. Diğer bir deyişle Facebook kısa bir süre de olsa fotoğraflarımızı kendi reklamları için kullanamayacak.

Instagram’ın değiştirdiği anlaşmada ‘size herhangi bir tazminat ödemeden kullanıcı adınızı, fotoğraflarınızı kullanabiliriz’ gibi bir ibare vardı.

Doğal olarak bu durum, kullanıcıların pek hoşuna gitmedi ve neredeyse tüm kullanıcıları tepkilerini Facebook ve Twitter üzerinden dile getirdiler. Bir kısım kullanıcı da Instagram aboneliğini iptal ederek yeni arayışlara girdi.

Instagram’ı bırakan yalnızca kullanıcılar değil, National Geographic gibi kurumsal müşteriler bile yeni düzenlemeden sonra bırakma kararı almıştı.

TEPKİLER ÜZERİNE GÜNCELLEŞTİRME

Instagram’ın çıkardığı güncelleştirme ile birlikte iOS kullanıcıları için Instagram'a Facebook üzerinden bağlanabilme imkanı sunuluyor. Böylelikle aynı anda 2 hesaba da ayrı ayrı bağlantı yapma gerekliliği önlenerek daha kolay bir kullanım sunuluyor. Android kullanıcıları ise Instagram fotoğraflarını direkt Facebook sayfalarında paylaşabilecekler. Her iki platform için 25 farklı dil seçeneği ve Mayfair adlı yeni bir filtre de kullanıcıların gönlünü almak için yapılan iyileştirmeler arasında.

Siz siz olun, indirdiğiniz her programın kullanıcı sözleşmesini dikkatli okuyun…

Kaynak: Diyarbakır Söz