Astsubay da karısından şiddet görürse..

35 yaşındaki astsubay kendisi ve oğlunu döven eşine karşı koruma talep etti. Aile Mahkemesi de talebi uygun gördü, polis her gece çevre kontrolü yapıyor

Astsubay da karısından şiddet görürse..

Türkiye bunu da gördü: Hemen her gün şiddet gören birçok kadın karakola ve savcılığa giderek koruma talebinde bulunurken, İzmir'de bunun tam tersi yaşandı. Bir astsubay, oğlunu da döven 9 yıllık karısından gördüğü şiddete ve hakaretlere dayanamayarak savcılığa başvurup koruma talep etti. Yapılan incelemenin ardından 35 yaşındaki astsubay ve 7 yaşındaki oğlu korumaya alındı. Kadın hakim tarafından verilen tedbir kararının ardından mağdur astsubay, bölgede görev yapan asayiş ve karakol ekiplerine zimmetlendi. Polisler, her akşam mağdur astsubay ve oğlunun yaşadığı evi ve çevresini kontrol ediyor. Şiddete uğrayan kadınların korunması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda geçen mart ayında oy birliğiyle kabul edilerek yürürlüğe giren Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'dan ilk yararlanan erkek, İzmir'de görev yapan bir astsubay oldu. İzmir'de görev yapan 35 yaşındaki astsubay M.O.K. ile 34 yaşındaki ev hanımı S.D.K, 2003 yılında evlendi. Çiftin 2005 yılında da bir oğulları dünyaya geldi. Ancak genç çiftin mutlu giden evlilikleri son 2 yıldır, aralarında çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle bozuldu.

YÜZÜNDE TIRNAK İZLERİ

İddiaya göre son dönemde sık sık yaşanan tartışmaların ardından genç kadın, oğluna ve eşine şiddet uygulayıp hakaret etmeye başladı. Karısından gördüğü şiddet nedeniyle yüzünde tırnak izleri ve morluklar oluşan, bu nedenle de zor günler geçiren astsubay, bu duruma daha fazla dayanamayınca, soluğu İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı. Eşinden gördüğü şiddeti cep telefonuna kaydederek kanıtlayan astsubay, bu görüntüleri de savcılığa teslim ederek oğlunun ve kendisinin koruma altına alınmasını istedi. İddiaları inceleyen savcılık da, Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Kadın hâkim de 6284 Sayılı Ailenin korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu'nun 5/1-a maddesi uyarınca, dayakçı eş aleyhine tedbir kararı aldı. Hâkim ayrıca, genç kadın tedbir kararına uymaması halinde "Zorlama hapsi" uygulanması kararı da aldı. Bu kararın emniyete gönderilmesinin ardından mağdur astsubay ve oğlu bölge asayiş ve karakol ekiplerine zimmetlendi. Tedbir kararı uyarınca bölgede görev yapan asayiş ekipleri, her akşam mağdur astsubay ve oğlunun yaşadığı evi ve çevresini kontrol ediyor. Ayrıca mağdur astsubay, karısı eve gelip hakaret ettiğinde ya da şiddet uygulamaya kalkıştığında astsubay koca, polisi arayarak yardım isteyecek. Bu durumda ellerinde adres bulunan polisler hemen eve giderek kadını gözaltına alacak.

BOŞANMA DAVASI AÇTI

Kararın ardından mağdur astsubay, avukatı İhsan Coşkun aracılığıyla aile mahkemesinde boşanma davası da açarak, dayakçı karısından maddi ve manevi 20 bin lira tazminat istedi. Dayakçı eşin ise son kavganın ardından özel eşyalarını da alıp evi terk ettiği, mağdur astsubayın akşam eve geldiğinde oğlunu sokakta kendisini beklerken bulduğu öğrenildi. Mağdur astsubayın avukatı İhsan Coşkun, "Müvekkilimin eşi S.D.K. daha önce eşine hakaretten 3 ay 3 gün hapis, çocuğunu darptan ise 3 bin lira para cezası almış. Müvekkilim eşinden gördüğü şiddete dayanamayınca savcılığa başvurduk. Çektiği görüntüleri de savcılığa teslim ettik ve koruma kararı çıktı. Bu kararla Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Dair Kanun'dan sadece kadınların değil, erkeklerin de yararlanabileceğini göstermiş olduk" dedi.

Sabah

Kaynak: Diyarbakır Söz