Bir gecede 6500 asker aşı oldu

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda bazı askerlerde kızamık görülmesi üzerine 6 bin 500 civarındaki askere dün gece saat 2-3'e kadar 60 kişilik bir ekiple kızamık riskine karşı aşı yapıldığını söyledi.

Bir gecede 6500 asker aşı oldu

Öz, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, askerlerden 24'ünde kızamık belirtileri görülmesi üzerine söz konusu askerlerin Merzifon Askeri Hastanesi'nde tedavi ve gözlem altına alındığını belirtti.
Bunun üzerine tugaydaki tüm askerlerin sağlık taramasından geçirildiğini kaydeden Öz, ''Askerlerimizin bir gün sonra yemin merasimleri olması nedeniyle yurdumuzun farklı köşelerine dağılacaktı. Aynı zamanda bu askerlerimizin aileleri de buraya gelecekti. Dolayısıyla bunu riske atmamak için yoğun bir gayret gösterildi'' dedi.
Söz konusu süreçte Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Amasya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Amasya Sağlık İl Müdürlüğü işbirliği ile başarılı bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade eden ve emeği geçen sağlık ekibine teşekkür eden Öz, şöyle devam etti:
''15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda bütün askerlerimiz önce taramadan geçirildi, kızamık bazı askerlerde görüldü ve diğer birliklere sirayet etmediği anlaşıldı. Aşılama, akşam 18-19 saatleri arasında başladı. 6 bin 500 civarındaki askerimiz gece saat 2-3'e kadar 60 kişilik bir ekiple aşılamadan geçirildi. Dolayısıyla bu riski bu şekilde önleme yoluna gidildi. Bütün askerlerimiz aşılandı. Diğer, hastalık belirtisi olan askerlerimiz ise hastanede kontrol altındalar.''
Öz, başkalarına bulaşmadan hastalığın ortadan kaldırılması için yoğun bir gayret gösterildiğini vurguladı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz