Bolu Kartalkaya kavşağında seyir halde ilerleyen 60 yaşındaki Bekir Bedri Elaldıç'ın hakimiyetini sağladığı araç, birden bire cayır cayır yanmaya başladı. Facianın eşiğinden dönülen aracın yanmasını erken farkeden Bedri Elaldıç, araçtaki kızını ve köpeğini kaptığı gibi araçtan kaçtı
Bolu'da D-100 Karayolu'nda hareket halindeki bir otomobil alev alev yandı. Olay, öğle saatlerinde D-100 Karayolu'nun Kartalkaya kavşağında meydana geldi. Bolu'dan Ankara yönüne giden 60 yaşındaki Bekir Bedri Elaldıç yönetimindeki 14 EL 574 plakalı otomobil, bilinmeyen nedenle bir anda yanmaya başladı.
Otomobilden çıkan dumanları fark eden sürücü Elaldıç, otomobili yol kenarına çektikten sonra, otomobilde bulunan kızı ve köpeği ile birlikte araçtan uzaklaştı.
İhbar üzerine sevk edilen 110 İtfaiye ekipleri yangına hızla müdahale etti ancak otomobil tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Otomobil LPG'li olduğu için herhangi bir patlama şüphesiyle D-100 Karayolu bir süre trafiğe kapatıldı.
İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını tamamlaması ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Otomobilleri yanan aile ise bir yakınlarının aracına binerek uzaklaştı.
Bolu, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz Bölümü'nde yer alan bir ildir. 2012 yılında yapılan nüfus sayımında nüfusu 281.080'dır. Bolu Belediye Başkanı 28 Mart 2004 yılından itibaren Alaaddin Yılmaz'dır. Bolu'nun ilçeleri Bolu, Dörtdivan, Gerede,Göynük, Kıbrıscık, Mengen, Mudurnu, Seben, Yeniçağa'dır. Plaka numarası 14'tür.
Bolu yöresine ilk yerleşenlerin Bebrikler olduğu sanılmaktadır. Bebrikya adıyla anıldığı sanılan bu yöreye MÖ 8. yüzyıl sonra batıdan gelen Bithynialılar yerleşti. Daha sonra Bithynia olarak adlandırılan bu topraklardaki başlıca yerleşme yerleri Kienos (daha sonra Prusias, bugün Konuralp) ile Bithynion (bu günkü Bolu)’du. İskender’in ölümünü izleyen dönemde Bolu yöresinde bağımsız Bitinya Krallığı kuruldu.
Roma döneminde önemi artan Bithynia, Bizans yönetimi altındayken elverişli doğal konumu sayesinde 7. ve 9. yüzyıllardaki Arap akınlarından etkilenmedi. 11. yy’dan sonra Bizanslılar ile Anadolu Selçuklular arasında el değiştiren yöre 13. yüzyılda Anadolu Selçuklularının, daha sonra İlhanlıların eline geçti. Osman Gazi döneminde (1299-1324) Konur Alp tarafından Osmanlı topraklarına katıldı ve sancak merkezi yapıldı. 1324-1692 dönemine Bolu'yu yöneten sancak beyleri arasında Konur Alp, Gündüz Alp, I. Süleyman(Kanuni) ve Zor Mustafa Paşa dikkat çeker.
Bu dönemde, bir ara İsfendiyaroğulları’nın istila ettiği Bolu, 1692'de sancak beyleri yerine atanan Voyvodalarca yönetildi. 1811'de II. Mahmud voyvodalığı kaldırınca, Bolu-Viranşehir adıyla yeniden sancak oldu. 1864 Vilayet Nizamnamesi ile Bolu Sancağı Kastamonu Vilayeti'ne bağlandı. II. Meşrutiyet ilan edildiğinde Bolu Kastamonu’ya bağlı olduğundan, ilk Bolu Mebusları Kastamonu mebusları arasında yer almıştır. II. Meşrutiyetten (1908) Cumhuriyet dönemine kadar bağımsız sancak olarak yönetilen Bolu, 1923’te Vilayet haline getirildi. Bolu’nun son Mutasarrıfı Ahmet Fahrettin Bey, Bolu’nun ilk valisi oldu.
Roma döneminde Bithynium olarak anılan kente İmparator Claudius’un hüküm sürdüğü yıllarda Claudiopolis adı verildi. M.S. 12. yüzyıl başlarında İmparator Hadrianus’un sevgilisi Antinoos’un doğum yeri olması nedeniyle önem kazanan kent daha sonra Hadrionapolis olarak adlandırılmaya başlandı. Bir piskoposluk merkezi olan ve Bizans döneminde Polis denen kenti, 11. yüzyılda yöreye gelmeye başlayan Türkmenler Bolu olarak adlandırdılar.
Batı Anadolu ağzı kullanılmaktadır.
Kaynak: Diyarbakır Söz