İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilinde platonik aşkına kavuşamadığı iddia edilen Menan Sevinçer isimli genç, denize atlayarak intihar etti. Menan Sevinçer isimli gencin, sosyal medya hesabında dolaylı yollarla intihar haberini verdiği paylaşmı sonradan farkedild. 'Neden bugün son günüm olmasın' diyen genç kurtarılamadı. Menan Sevinçer öldü? neden öldü?
Gencin dün sosyal medya hesabı üzerinden “Neden bugün son günümüz olmasın?” şeklinde yaptığı paylaşım ise dikkat çekti. Olay, Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilinde meydana geldi. Sabah saatlerinde yürüyüş için sahile gelen vatandaşlar yerde mektup, cep telefonu ve sigara paketi gördü. Vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, deniz polisinden yardım istedi. Kısa süre sonra olay yerine gelen dalgıçlar, denize girerek Menan Sevinçer isimli gencin cesedine ulaştı. Denizden çıkarılan ceset ekipler tarafından incelendi. Yapılan incelemenin ardından cenaze, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Gencin yazdığı iddia edilen aşk içerikli mektuba ise polis incelemek için el koydu. Olay yerine gelen gencin yakınları sinir krizi geçirdi. Menan Sevinçer’in dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ise dikkat çekti. Gencin sosyal medya hesabından “Neden bugün son günümüz olmasın?” şeklinde bir yazı paylaştığı görüldü. Polis olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.
Zeytinburnu, İstanbul ilinin bir ilçesidir. 1 Eylül 1957 tarihinde ilçe olmuştur. Trakya’nın güneydoğusunda, Çatalca yarımadasının,Marmara Denizi'ne bakan yamaçlarının, bu denizle birleştiği yerdedir. Tarihi yarımada ile surlarla ayrılmış, E-5 karayoluna sınır ve havalimanına 15-20 dakikalık mesafededir. Bu sebeple İstanbul’un dışarı açılan önemli bir penceresidir. Doğusunda Fatih, kuzeydoğuda Eyüp, kuzeyinde Bayrampaşa, batısında Güngören, Bakırköy, kuzeybatısında Esenler, güneyinde ise Marmara Denizi'yle çevrilidir.
Zeytinburnu isminin, Tarihî yarımadanın Marmara kıyılarından doğuya bakınca coğrafi olarak bir burun gibi gözüken ilçe kıyılarından ve bu alandaki zeytinliklere ithafen yapılan "Zeytin Burnu" adlandırmasından geldiği düşünülür. Komşu ilçe Bakırköy'de bulunan Zeytinlikmahallesi, civardaki eski zeytin varlığının bir diğer delilidir.Zeytinburnu konum olarak, İstanbul Surları ve Bakırköy (Hebdoron) arasından yer alır. Sahilinde bulunan "Strongylion" ya da "Kyklobion" kimi kaynaklarda liman, kimi kaynaklarda kale/kule olarak geçer ve Zeytinburnu'nda konumlandırılır. Bu bölge yer alan Marmara kıyılarından başlamak üzere, Konstantinopolis'in başlıca giriş kapısı olan Altın Kapı (Yedikule Zindanları) başta olmak üzere Belgradkapı, Silivrikapı,Mevlanakapı ve Topkapı Zeytinburnu'na açılır. Ünlü Roma yollarından Egnatia Yolu ilçenin güneyin geçerek İmparatorluğun başkentini,Trakya ve Makedonya üzerinden Adriyatik Denizi'ne bağlar. Başkentin yaşadığı tüm kara kuşatmaları esasen ilçede topraklarında gerçekleşmiştir.
Türkler öncesi döneme ilişkin en önemli yapı, Balıklı Ayazması yanına yapılan Balıklı Kilisesi(Panagia Pege)'dır. Kilise, İmparator I.Leo tarafından 457-474 yılları arasında yapılmıştır.
Kaynak: Diyarbakır Söz