Cezaevi’nde İlmihal Yarışması

Bitlis İl Müftülüğü tarafından E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda bulunan tutuklu ve hükümlüler arasında ilmihal yarışması düzenlendi.

Cezaevi’nde İlmihal Yarışması

50 mahkumun katıldığı yarışmayı Diyanet İşleri Başkanlığı tertip etti. Tutuklu ve hükümlüler arasında çok fazla rağbet gören yarışmaya 50 mahkum katılırken, Ramazan ayından önce dağıtılan ilmihallerden yapılan yarışma sonucunda dereceye giren mahkumlara ödülleri Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun ve İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba ile Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman tarafından verildi.

İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, herkesin hata yapabileceğini, kimsenin hataya düşmeme garantisinin olmadığını söyledi. Akbaba, “Önemli olan yapılan yanlıştan dönmek ve tövbe etmektir. Sonrasında daha dikkatli olmak gerekiyor. Müslümanlığı doğru yaşamak için ilmihal bilgisi çok önemlidir. Neyin nasıl yapılacağını ancak ilmihal bilmekle mümkün olur” dedi.

Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altın ise, E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki mahkumların günlerini rahat geçirebilmeleri için gerekli sosyal aktiviteler yapıldığını belirterek, “Ancak bu tür yarışmalar her ne kadar sosyal aktivite olursa olsun gerekli yarışmalardır. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı’na, İl Müftülüğümüze ve Cumhuriyet Başsavcılığına ilgi ve alakaları için teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz