Çorum Mecitözü Bayındır Köyü'nde ailesi ile yaşayan 21 yaşındaki Gülsefa Çetin, 3 gün önce'kuran kursuna gidiyorum' diyerek ailesinin yanından ayrıldı. durumdan şüphelenmeyen Çetin ailesi, 3 gündür ortadan kaybolan kızlarının hayatından şüphe ederek polise başvurdu. 21 yaşındaki Gülsefa Çetin, öldü mü? öldürüldü mü? 21 yaşındaki Gülsefa Çetin kaçtı mı kaçırıdı mı? Çetin ailesinin düşünceleri doğrutusunda genç kızın aranma çalışmaları devam ediyor
Mecitözü Bayındır Köyü'nde 'Kuran kursuna gidiyorum' diyerek evden ayrılan Gülsefa Çetin, bir daha dönmedi. Eve dönmeyen kızlarını her yerde arayan aile, hiçbir iz bulamadı. Kızlarının kursa gittiğini ancak eve dönmediğini öğrenen ve gidebileceği heryere bakıp sorduğunu anlatan baba 65 yaşındaki Süleyman Çetin, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Baba Çetin, "Kızımdan haber alamıyoruz. Hayatından endişe ediyorum. Lütfen, kızımı bulun" dedi. Jandarma kayıp olan ve kendisinden 3 günden bu yana haber alınamayan Gülsefa Çetin'in bulunması için çalışma başlattı.
Çorum, İç Orta Karadeniz Bölgesi'nde Çorum ilinin merkezi ve aynı isim ile merkez ilçesi olan şehir. Toprak sanayi ve makine imalat sanayi çok gelişmiştir. Orta Karadeniz Bölümü'nün iç kısmında yer almaktadır. Doğuda Amasya, güneyde Yozgat, batıdaÇankırı, kuzeyde Sinop, kuzeydoğuda Samsun, güneybatıda Kırıkkale ile çevrilidir.
Enlem ve boylam değerlerine göre ise; 34 derece 04 dk. doğu boylamları ile 39 derece 54 dk. kuzey enlemleri arasında yer almaktadır. Deniz seviyesinden ortalama yüksekliği (rakımı) 820 metredir.
Ankara'ya 244, İstanbul'a 608, Amasya'ya 92, Sinop'a 294, Samsun'a 172, Tokat'a ise 188 km. mesafededir.
İlçelerin il merkezine uzaklıkları ise; Alaca 52, Bayat 83, Boğazkale 87, Dodurga 42, İskilip 56, Kargı 106, Laçin 29, Mecitözü 37,Oğuzlar 68, Ortaköy 57, Osmancık 59, Sungurlu 72 ve Uğurludağ 66 km'dir.
Yapılan çalışmalar sonucunda, yontma taş çağı (Paleolitik) Cilalı Taş Devrinde(Neolitik) kalkolitik dönemin 4. aşamasında Çorum bölgesinde insan yerleşimlerinin bulunduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu devir eserlerine Alacahöyük, Büyük Güllücek,Boğazköy, Eskiyapar, Kuşsaray höyüklerinde de rastlanmıştır. Yerleşimler bu dönemden itibaren devamlılık göstermiştir. Çorum ve çevresi daha sonra Hitit, Frigler,Kimmer, Medler, Pers, Galat, Roma, Bizans, Selçuklu, Danişmendliler Beyliği, Moğol,Eretna Beyliği, Kadı Burhaneddin Ahmed Devleti ve son olarak Osmanlı egemenliğine girmiştir.
Çorum, binlerce yıldır çeşitli uygarlıkların yan yana ve üst üste oluşturduğu, yerli Anadolu kültür geleneğini devam ettiren illerin başında gelmekle birlikte merkez ilçenin tümüyle şehir olarak kurulması 11. yüzyıla kadar iner. Müslüman Türklerce kurulmuş nadir Anadolu şehirlerinden birisidir. Maddi kültür belgelerinin zenginliği açısından adeta bir açık hava müzesi görünümünde olan Çorum yöresi, 1830’lu yıllardan itibaren Avrupalı gezginlerin, birçok yerli ve yabancı bilim adamının ilgi odağı haline gelmiştir.
Kaynak: Diyarbakır Söz