Diyarbakır şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'da silah kazası sonrası kazara vurulan ve şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Güney'in cenazesi, memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde toprağa verildi.

Diyarbakır şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı emrinde görevli Uzman Çavuş Yavuz Güney (28), dün arkadaşı silahını temizlediği sırada silah kazara ateş alınca vuruldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Güney, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Şehit Yavuz Güney için sabah saatlerinde Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üst Komutanlığı'nda tören düzenlendi, ardından askeri uçakla memleketi Ordu'ya gönderildi. Ordu-Giresun Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından gözyaşları eşliğinde karşılandı.
Hamide ve Mustafa Güney çiftinin 3 çocuğundan biri olan, evli ve Ertuğrul (5) ile Eren (2) isimli 2 çocuk babası olan şehidin cenazesi, buradaki törenin ardından Ünye ilçesine getirildi. Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende eşi, kardeşi, ailesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Saat 14.00'te kılınan cenaze namazının ardından Şehit Yavuz Güney, Yazkonağı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine Ordu Vali Vekili Ayhan Durmuş, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muharrem Aydın, ilçe belediye başkanları ve kamu kurum ve kuruluşları yetkililer, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA

Çok Okunan Haberler