Elazığ'daki cinsel istismar

Jandarmanın soruşturması sonucu Elazığ'daki dört genç kız 6 yıldız cinsel istismara maruz kaldıklarını iddia etti.

Elazığ'daki cinsel istismar

Elazığ Harput'taki Rehabilitasyon merkezinden kaçan 4 kız jandarma tarafından bulunup sorgulandıklarında şok gerçek ortaya çıktı. Kızlar 2007 ve 2013 yılları arasında merkezde cinsel istismar ve şiddete maruz kaldıklarını iddia ederek şikayetçi oldular.

Kızların itirafları üzerine Jandarma ekipleri durumu Elazığ Savcılığına bildirdi. Jandarmanın hazırladığı raporda 2 kızın intihara kalkıştığı, birinin akıl hastanesinde tedavi gördüğü bilgileri de yer aldı.

Jandarmanın fezlekesi üzerine hemen harekete geçen Elazığ Savcılığı, olayla ilgili şüphelilerden A.S., N.Y., S.D., C.Ç., İ.D. ve H.A.’nın ifadesini aldı. Kızlarla gönül ilişkisi yaşadıklarını itiraf eden N.Y. ve S.D. diğer suçlamaları reddetti. Rehabilitasyon merkezinin müdürü Ş.C. de cinsel istismara şahit olmadığını belirtti.

Merkezin müdür yardımcısı Z.K. ise tacizlere şahit olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Çalışanlardan A.S.’nin, kız çocuğu E.K.’ye cinsel tacizlerde bulunduğunu gözlerimle gördüm. Merkez personeli N.Y. ile şirket personeli S.D.’nin kurumun banyosunda kızlarla cinsel birliktelik yaşadıkları, yakalanmamaları için birbirlerine gözcülük yaptıklarını da takiple tespit ettim. Durumu müdür Ş.C. ile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Z.A.K.’ya ilettim. Kurum müdürü, ‘Bana yakın olduklarını düşündüğün personeli kurumdan uzaklaştırmak istiyorsun’ diyerek konuyu geçiştirdi. Şirket elemanı olarak merkezde çalışan C.Ç.’nin de kızları taciz ettiğini tespit ettim. Yine Y.B. isimli kız çocuğu cam parçası ile kendisine zarar vermeye çalıştı. Kız çocuğu, kurumda çalışan C.Ç.’nin tacizlerine dayanacak gücü kalmadığı için kendisine zarar verdiğini söyleyince C.Ç.’nin kurumdan uzaklaştırılması için resmi yazıyla gerekli yerlere ilettim.”

DAHA DOKUZ YAŞINDAYKEN

Kızlardan birinin ise daha 9 yaşındayken cinsel tacize uğradığı merkezin psikoloğu tarafından belirlendiği bildirildi.

 TÜM PERSONEL AÇIĞA ALINDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından dün yapılan açıklamada, basında yer alan "Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezindeki kız öğrencilere cinsel istismarda bulunulduğu" iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı, soruşturmanın selameti ve iddiaların objektif değerlendirilebilmesi amacıyla kuruluş müdürü ve haberde ismi geçen tüm personelin açığa alındığı bildirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler