Ülkede terör operasyonları ta gaz devam ederken, Iğdır'da aldıkları ihbarlar doğrulsunda belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, aralarında Hoşhaber Belediye Başkan Vekili DBP'li Kasım Akgün'ün de bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerİ bugün Hoşhaber Beldesi'nde operasyon düzenledi. Operasyonda, Hoşhaber Belediye Başkan Vekili Kasım Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Param, belediye meclis üyeleri Mehmet Emin Yıldırım, Halis Taşdemir ve Aydın Kısabacak ile belediyede şoför Y.Ç. ve muhasebe memuru O.A., PKK terör örgütüne finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Aynı operasyonda Mimar Sinan Ortaokulunda öğretmen F.Ç. ile B.K., S.P., E.E., S.Y., B.K. ise, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık, terör örgütü propagandası yapmak suçlarından yakalandı. Operasyonda Hoşhaber Belediyesi'ndeki evrak ve belgelere el konuldu.
Hoşhaber Belediye Başkanı DBP'li Ali Çam da geçen yılın Ekim ayında, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası'nda sözde 'Barış çadırı' kuran kişilere yönelik operasyon ardından tutuklanmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.Iğdır, Iğdır ilinin merkezi olan şehirdir. Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nin Erzurum - Kars Bölümü'nde yer almaktadır. İl merkezi 3 beldeden ve 49 köyden oluşur. Iğdır merkez ilçe nüfusu 2014 ADNKS sayımı itibarıyla yaklaşık 132.110'dur.[1]
Önemli bir kültür kavşağında bulunan il Ermenistan, Azerbaycan ve İran ile sınır komşusudur ve Türkiye'nin üç ülkeyle sınırı olan tek ilidir. Iğdır ilçe merkezi bu üç ülkeden sadece Ermenistan ile komşudur.
Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'nın yüz ölçümünün üçte biri, il merkezine bağlı Suveren köyü'nün sınırları içindedir. Ayrıca Ağrı Dağı, ilin her köşesinden rahatlıkla görülebilmektedir.
Türkiye'nin doğusunda Ermenistan ile sınırı belirleyen Aras Nehri, Arpaçay ile birleştikten sonra Iğdır sınırları boyunca akar. Bu nehir Iğdırlıların bir nevi hayat damarıdır.
M.Ö 5000–4000 yıllarında bugünkü Azerbaycan Sürmeli Çukuru ve Doğu Anadolu'da yerleşen Hurrilerden sonra; Mittaniler, Hititler,Asurlular, Kimmerler, Medler, Persler, Sümerliler ve Subailer gibi kavimlerin Orta Asya'dan gelerek bölgeye yerleştiği bilinmektedir.
M.Ö 900-M.S 600 tarihlerinde kraliyet merkezi Van'da bulunan ve tüm Doğu Anadolu'yu idaresi altında tutan Urartu Krallığı'nın kendisine bağlı kurduğu küçük beyliklerden biri de Sürmeli adıyla bilinen Karakale şehridir. 149 yıllarında Bulgar Türkleri olan Arsaklı göçebeler, Sakalar'ı yenip Karakale'yi bir kraliyet merkezi yaptılar. 224 yılına kadar Urartular'la sık sık el değiştirerek Arsaklılar'ın egemenliğinde kalan bölgelerdeki Roma halkları da Arsaklılar'ın egemenliğini kabul etti. Iğdır ve çevresinde 660 yıllarında atlı göçebe halinde yaşayan Saka Türkleri'nin Kafkaslar'ı aşarak bölgeye gelmesiyle, Urartu egemenliği son buldu. 226-651 tarihlerinde bugünküİran ve Doğu Anadolu'da hüküm süren Sasaniler, 645 yılına kadar Iğdır ve çevresini elinde tuttular. Bölge 2 yıllığına Bizanslılar'ın egemenliğine geçtiyse de Müslümanlar bölgeyi tekrar ele geçirdiler.
Kaynak: Diyarbakır Söz