Irak'ın kuzeyine MİT operasyonu; 6 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Irak'ın kuzeyine MİT operasyonu; 6 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama- tarama faaliyetlerinde teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.  Kuzey Irak’ta 6 Suriye’nin kuzeyinde ise 9 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu.

PENÇE HAREKATI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe- Kilit Operasyonu ile Mehmetçik, teröristlere kaçacak yer bırakmıyor. Kahraman Mehmetçiklerimiz; teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak ve barınaklara tek tek girmeye devam ediyor. Daima milletinin emrinde ve görevinin başında olan Mehmetçiklerimiz, Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirdiği arama tarama faaliyetlerinde teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi" denildi.

Bölgede son olarak ele geçirilen malzemeler ise şöyle sıralandı:

"15 AK-47 piyade tüfeği, 1 RPG-7 tanksavar silahı, 1 adet 7,62 milimetre PKMS makineli tüfek, 1 makineli tabanca, 1 HK-33 piyade tüfeği, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 adet 7,62 milimetre PKMS makinalı tüfek yedek namlusu, çok sayıda bombaatar mühimmatı, 5,56 milimetre ve 7,62 milimetre çapında mühimmat, sabit merkez telsiz, termal kıyafetler, 1 mesafe ölçer, çok sayıda yaşam malzemesi."

KUZEY IRAK OPERASYONU

Milli İstihbarat Teşkilatı'nca (MİT) Irak'ın kuzeyinde 6 PKK/KCK mensubu terörist etkisiz hale getirildi.                                               

MİT tarafından Irak'ın kuzeyinde PKK/KCK mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda; Gara bölgesinde 4, Metina bölgesinde 2 terörist olmak üzere toplam 6 terörist etkisiz hale getirildi.

SURİYE’NİN KUZEYİNDE 9 ÖRGÜT ÜYESİ

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kahraman Mehmetçik teröristle mücadelesini Suriye'nin kuzeyinde de etkin ve kararlı şekilde sürdürüyor. Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerine taciz ateşi açan ve saldırı girişiminde bulunan 9 PKK/YPG'li terörist başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz