Kastamonu Karabük'te heyelan açıklamasını Vali Alimoğlu yaptı

KARABÜK VALİSİ İ ORHAN ALİMOĞLU SABAH SAATLERİNDE MEYDANA GELEN HEYELANLA İLGİLİ BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kastamonu Karabük'te heyelan açıklamasını Vali Alimoğlu yaptı

Karabük Valisi i Orhan Alimoğlu sabah saatlerinde meydana gelen heyelanla ilgili bölgede incelemelerde bulundu.

Alimoğlu, Kastamonu karayolu, Bostanbükü sınırları içerisindeki büyük menfez sel ve teressubat birikimi sebebiyle tamamen tahrip olduğunu belirterek, “İlgili kuruluşlarımız konuya derhal müdahale etmiş, can kaybı ve önemli bir mal kaybının olmadığı memnuniyetle müşahede edilmiştir. Karayolları, Devlet Su İşleri, AFAD, Belediyelerimiz, KARGAZ, Enerjisa ve Telekom Yetkilileri konuyu takibe almışlar, Karayolları Bölge Müdürümüz Hüsamettin Özendi bey ekibi ile gelip incelemelerde bulunmuştur. Karayolumuzun önemi sebebiyle eski Kastamonu yolu 2-3 gün içerisinde kullanılır hale getirilip servis yolu olarak trafiğe açılacak, yıkılan büyük menfezin de azami 2 yada 2.5 ay içinde hizmete açılmasına çalışılacaktır. Bu münasebetle Karabük’lü vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, süratle müdahale eden başta Karayolları Bölge Müdürümüz olmak üzere ilimizdeki bütün görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

Karabük, Karabük ilinin merkez ilçesi.

Karabük merkez olmasına rağmen, Safranbolu ilçesi tarihsel evleri sebebiyle ismini daha çok duyurmuştur. Bunun yanında Türkiye'nin ilk demir çelik fabrikasının bulunduğu Karabük merkezinde, bu fabrika sayesinde geniş bir iş sahası oluşturularak Karabük'ün gelişimi sağlanmıştır. Karabük, kurulan demir çelik fabrikası ve yan sanayilerle hızla gelişmiş ve büyük bir kalkınma örneği yaratmıştır. Ayrıca il genelinde tekstil sanayi özellikle hazır giyim sektöründe gelişmiştir.

Karabük, adını üzerinde yaşadığı coğrafi ortamdan almıştır. "Kara" ve "Bük" sözcükleri, kara çalılık yer anlamında, Karabük adının oluşumuna kaynaklık yapmıştır.Bu topraklarda yaşayan Türkmen toplulukları, Karabük cemaati adını bu biçimde almışlardır. Türkiye'de 14 yer ve mevki adının bugün Karabük şeklinde geçmesi, cemaatlerin bu topraklardan diğer yerlere göç ettiği görüşünü kuvvetlendirmektedir

Kaynak: Diyarbakır Söz