Kırıkkale'de zihinsel engelli küçük kıza defalarca kere tecavüz edildiği iddiaları ortaya atıldı. Kırıkkale'de zihinsel engelli kızın annesinin iddialarına göre; bir servis şoförü defalarca kere tecavüz etmiş. Kırıkkale'de tecavüze uğrayan zihinsel engelli kız kim?
Kırıkkale'de bir servis şoförünün zihinsel engelli kıza defalarca tecavüz ettiği iddia edildi. Zihinsel engelli kızın annesi, olaya ilişkin yaptığı açıklamada; ''Şoför de kızımı alıyor üç hafta üst üste aynı yere götürüp tecavüz ediyor. Olay 30 Ocak'ta meydana gelmiş. Bizim yeni haberimiz oldu ve suç duyurusunda bulunduk. Doktor raporlarında her şey çıktı'' dedi.
ADANA'DA DA TECAVÜZ GİRİŞİMİ!
Adana İmamoğlu İlçesi'nde yaşayan zihinsel engelli 17 yaşındaki D.Y.'ye tecavüz etmek istediği iddia edilen emekli işçi 62 yaşındaki Osman Ç. tutuklandı.
Geçen salı günü saat 23.00 sıralarında evinden çıkan D.Y., yürüyerek ilçe meydanına geldi. İddiaya göre bu sırada yanına gelen 4 çocuk babası Osman Ç., genç kızı otomobiline bindirip evine götürdü. Osman Ç., burada genç kıza tecavüz etmek istedi ancak D.Y.'nin direnmesi nedeniyle başarılı olmadı. Osman Ç. daha sonra otomobiline aldığı kızı saat 04.00 sıralarında evine yakın bir yerde indirdikten sonra kaçtı. D.Y.'nin yaşadıklarını anlattığı ailesi polise giderek şikayetçi oldu. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, Osman Ç.'yi gözaltına aldı.
Çelişkili ifade veren ve yüzünde tırnak izleri olan Osman Ç. sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.Kırıkkale, Kırıkkale ilinin merkezi olan ilçedir. 1941 yılında belediye statüsüne kavuşmuştur. Kırık köyü arazileri üzerine kurulmuş, gelişmiş ve büyümüştür. 1920'lerde Mühimmat Fabrikasının temellerinin atılması, DDY buradan geçmesi gibi unsurlar şehrin oluşmasında önemli rol oynamıştır. Mühimmat Fabrikasının üretime geçmesiyle şehir göç almaya başlamış ve 12 hanelik Kırık köyü, 1929 yılında bucak yapılarak “Kırıkkale” biçiminde kullanılmıştır.
Kırıkkale 1929'da 3000 nüfusa sahip tipik bir Anadolu kasabasıdır. İlk yerleşimler TCDD güzergahında; bugün aynı adı taşıyan Fabrikalar Mahallesi, Ovacık Mahallesi, Kurtuluş ve Hüseyin Kahya Mahallelerinde oluşmaya başlamıştır.
Şehrin kurulmasında ve gelişmesinde bir planlılık görülmez. 1935 Genel Nüfus Sayımında Şehrin nüfusu 4599’a yükselir. MKEKFabrikalarında çalışmak üzere çevre illerden insanlar buraya göç etmeye başlar. Cumhuriyetin ilk yılları olması nedeniyle “sanayi” şehrin büyümesine öncülük yapar. Kırıkkale’ye yerleşen insanlarımız gelişi güzel yerleşerek ev ve işyerlerini kurma gayreti içerisinde olurlar. Bu plansız gelişme bugün bile İli olumsuz etkilemektedir.
İlçe merkezinde 26 mahalle mevcuttur.
ADANA
Türkiye’nin en kalablık altıncı kenti olan Adana, 2014 yılındaki sayıma göre 2.165.595 nüfusa sahiptir. Şehir merkezi, Akdeniz'den 30 km içeride Seyhan Nehri'nin üzerinde bulunmaktadır. Akdeniz sahil şeridinde ise Karataş ve Yumurtalık(Ayas) ismi ile iki adet sahil ilçesi bulunmaktadır. Yine Akdeniz üzerinde bulunan Ceyhan ilçesinde ise ticari amaçlı liman bulunmaktadır.
Doğudan batıya 100 kilometre boyunca uzanan Adana-Mersin Büyükşehir Bölgesi, 3,45 milyon nüfusa sahiptir. Türkiye'deki altıncı büyük metropolitan alan olup ülkenin önde gelen bir ticaret ve kültür merkezidir.
Maden zengini 4. bölge olan Adana; krom, demir, manganez, kurşun ve çinko yatakları açısından önem taşımaktadır.
Adana'nın merkezi; Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan coğrafi, ekonomik ve kültürel bir bölge olan Çukurova'nın merkezinde bulunur. Yaklaşık 5,62 milyon insana ev sahipliği yapan bölgenin büyük bir bölümü, tarıma oldukça elverişli, geniş ve düz bir arazidir.
Kaynak: Diyarbakır Söz