Şehzadeler'in Peker Mahallesi'nde 20 yılı aşkın bir zamandır emlakçılık yapan Ali Rıza Çelikkanat ve eşi Naime Çelikkanat çifti, 6 yıl boyunca topladığı 100 bine yakın kapak sayesinde 3 engelliyi sevindirdi.
Evde, işte ve sokakta topladığı kapaklarla bugüne kadar 3 tekerlekli sandalye alınmasını sağlayan çift, bu işi gönülden yaptıklarını belirterek, "Altı yılda yaklaşık olarak 100 bini aşkın kapak topladık. Topladığımız kapakları Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız'a teslim ediyoruz. Artık birçok vatandaş da bize alıştı. Bazen vatandaşlar da topladıkları kapakları bize getiriyor. Hiç çekinmeden çöplerden bile kapak topluyorum. Şu ana kadar 3 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye alınması sağladık. Bundan dolayı çok mutluyuz" dedi.
Manisa, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on dördüncü şehridir. 2014 itibarıyla 1.367.905[1] nüfusa sahiptir. Ege Bölgesinde yer alan ilde 17 ilçe bulunur. Nüfus bakımından İzmir'den sonra bölgedeki 2. büyük ilidir. "Şehzadeler Şehri" olarak da bilinir. Şifalı Mesir Macunu ve Sultaniye Üzümü ile tanınır. Antik çağda "Magnesia", Roma İmparatorluğu döneminde tam ismiyle "Magnesia ad Sipylum" olarak anılmıştır. Dünya dillerindeki mıknatıs ve magnezyum kelimelerinin kökeni Manisa'nın ismidir.
İzmir'e yakınlığının da sağladığı avantajlarla hızla gelişen bir merkezdir. Türkiye'nin en gelişmiş ve en büyük organize sanayi bölgelerinden birisine sahiptir. Manisa ili üzümü, kavunu, mesir macunu ile ünlüdür. Vestel grubu, Indesit, Bosch, Schneider, ECA, Eczacıbaşı, Ülker, Keskinoğlu gibi birçok marka ve firma, üretim üssü olarak Manisa'yı tercih etmektedir. Bölgenin İzmir'den sonra ikinci büyük sanayi ve ticaret merkezidir. Ayrıca Manisa Türkiye'nin en hızlı sanayileşen 3. kentidir. Kent merkezi olarak Türkiye'nin en yoğun göç alan şehirlerinden birisidir.
Kaynak: İnternet Ajans
Kaynak: Diyarbakır Söz