Mardin Nusaybin'de polis otosuna EYP'li saldırı! 3 polis memuru yaralı

Mardin Nusaybin'de polis otosuna düzenlenen EYP'li saldırı sonrasında 3 polis memuru yaralandı

Mardin Nusaybin'de polis otosuna EYP'li saldırı! 3 polis memuru yaralı

Mardin Nusaybin'de polis otosuna düzenlenen EYP'li saldırı sonrasında 3 polis memuru yaralandı

Nusaybin’in Abdulkadirpaşa Mahallesi Umut Sokak üzerinde devriye görevi yürüten polis zıhlı aracına PKK’lılar tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Atılan patlayıcı büyük bir gürültüyle patlarken, araçta bulunan 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumlarının hafif olduğu öğrenildi. Şiddetli patlamada zırhlı araç da hasar görürken, çevredeki ev ve işyerinde hasar meydana geldi.

Güvenlik güçleri saldırıyı

düzenleyen PKK’lılar etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon düzenledi.

SUR VE CİZRE'DE OPERASYONLAR SONA ERDİ

Diyarbakır Sur'da PKK'lı teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için 28 Kasım 2015'te başlatılan operasyon sona erdi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü operasyonda, 268 terörist etkisiz hale getirildi, 354 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Cizre'deki operasyonların sona erdiğini belirten Ala, şu bilgileri verdi:

"Bugün operasyonlar biraz önce bitti, Cizre'de operasyonlar sona erdi çok başarılı bir biçimde. Ama bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha Silopi'de olduğu gibi devam ettirilecek. Çünkü tuzaklamalar var, bilinmeyen bazı bölgelerde insanlarımıza zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Yine çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması biraz zaman alabilir. Ancak bugün öğle itibarıyla tamamen alandan bu meseleler bertaraf edilmiş yani teröristler ve alana hakimiyet kurulmuştur. Dediğim gibi arama, tarama faaliyetlerinin devam edebilmesi için ve vatandaşlarımızın Cizre'ye girdiklerinde zarar gelmemesini sağlayıcı tedbirlerin tam olarak alınması için biraz daha sokağa çıkma yasağı devam edecek. Operasyonel faaliyetler bugün öğle itibarıyla sona erdi."

Kaynak: Diyarbakır Söz