İstanbul Sarıyer'de geçtiğimiz gün gözüne kestirdiği takibi altına aldığı 29 yaşındaki kadının odasına uyuduğu sırada giren sapık tecavüzcü, kadının bağırışları sonrasında erkek kardeşleriinin odaya girmesi ile adeta bozguna uğradı. Kaçan tecavüzcü hastanede yakalandı. Kadına 'bağırma bağırırsan zarar veririm dediği gözlemlendi
İstanbul Sarıyer’de bir eve pencereden giren inşaat işçisi 36 yaşındaki L.E., 29 yaşındaki H.Ç. adlı kadına uykuda tecavüz etmek istedi. Taytının kesildiğini fark edip uyanan genç kadının çığlıkları üzerine uyanan erkek kardeşleri saldırganı dövdü. Buna rağmen kaçmayı başaran L.E., tedavi için gittiği hastanede yakalandı.
Olay, geçen cuma günü gece saat 05.00 sıralarında yaşandı. Bıçaklı saldırgan H.Ç.’yi “Bir kez birlikte olacağız. Bağırırsan sana zarar veririm” diyerek tehdit etti.
Genç kadın polise verdiği ifadesinde “Sabaha karşı vücudumda bir el hissederek uyandım. Uyandığımda taytımı bıçakla kesiyordu. Bıçağı göstererek ‘Sesini çıkarma seninle sevişmek istiyorum. Bağırma sana zarar veririm’ dedi. Bağırarak yardım istedim. Erkek kardeşlerim sesime uyanarak beni kurtardı” dediği öğrenildi.
Sarıyer İstanbul'un Avrupa yakası'nda yer alan ilçedir. Güneyde Beşiktaş, güneybatıda Kağıthane ve batıda Eyüp ilçeleri ile doğuda İstanbul Boğazı, kuzeyde Karadeniz ile çevrilidir. Sarıyer İlçesi toplam 35 mahalleden oluşmaktadır. BahçeköyBelediyesi'nin 2009 yılında feshedilerek Sarıyer ilçesinin bir mahallesi olması, 2012 yılında da Şişli sınırları içinde yer alanAyazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin bu ilçeye dahil edilmesiyle son halini alan ilçe İstanbul'un en kuzeydeki ilçelerinden biridir.
İlçenin ilk adı Simas'tır. Sarıyer adının kökeni konusunda, kimisi yakıştırma olduğu hemen belli olan farklı anlatımlar vardır. Fatih Sultan Mehmed'in iki sarışın askerinin burada Merkez Camii yanında gömülü oldukları, bu yüzden “Fatih'in sarı erleri”nden bozularak yöreye Sarıyer dendiği veya öteden beri mesire yeri olan yörede Mısırlı zenginlerin harcadıkları altınları yüzünden bölgenin adının “Sarı lira yer”den Sarıyer'e dönüştüğü gibi rivayetler yanında tutarlı görülen varsayım, Sarıyer'in kuzeybatısında Maden Mahallesi'ne doğru sırtların altın madeni ve kil yüzünden sarı renkte olmaları ve buradaki yerleşmeye bu sarı topraklar nedeniyle önce Sarıyar adı verilmiş olmasıdır. Osmanlı kaynaklarında XIX. yüzyıla kadar Sarıyar kullanımı sürmüştür. Yar sözü uçurum anlamının yanı sıra dağ yamacı, dağ sırtı anlamını da taşır. Bir başka rivayet de bölgede doğal yayılım gösteren katırtırnağı bitkisinin çiçeklendiği zaman tüm bölgenin belirgin bir şekilde sarı olmasından aldığı yönündedir.
Kaynak: Diyarbakır Söz