Köyün 4 kilometre uzağından çocuklarla beraber bidonlarla su taşıyan kadınlar, yamaçlarda düşme tehlikesi yaşadıklarını belirterek, köyün erkeklerinden susuzluğa çare bulmalarını istedi. Köyün erkekleri ise defalarca yetkililere haber verdiklerini ve gelen arıza ekibinin patlayan su borularını onardığını ve iki gün içinde tekrar bozulduğunu söyledi.
Yaklaşık 50 hanenin susuzluk nedeniyle köyden göç ettiğini ileri süren köylüler, susuzluk çözülmediği takdirde göç sayısının artacağını söyledi. Eşlerine yardım eden ve çeşmeden bidonlarla su taşıyan köylülerden Ercan Şen, köyde susuzluk çektiklerini ve çaresiz bir şekilde köyün 4 kilometre uzağında bulunan çeşmeden su taşıdıklarını belirterek, "Yoksa bizi eve almayacaklar. Susuzluktan köyün yarısı göç etti, çocuklarımız hasta oldu." dedi.
ERKEK VE KADINLARIN ARASI AÇILDI
Yaklaşık 3 aydır susuz olan köyde yaşanan su sıkıntısı kadın ve erkeklerin arasını açtı. Dereden su taşımaktan bıkan kadınlar erkeklerin susuzluğa çare bulmalarını istedi. Çeşmeden su taşımaktan bıkan kadınlar erkekleri eve almayacaklarını ileri sürdü. Köy kadınlarından Münevver Aksu, suyu çeşmeden taşıdıkları için kolları ve bellerinin ağrıdığını belirterek, "Erkeklerden susuzluğa çare bulmalarını istiyoruz." dedi. 20 günde bir yıkandıklarını ve sabah namazıyla beraber çeşmeye gittiklerini belirten Ayşe Şen ise "Erkekler o suyu taşısaydı o cefayı bilecektiler, ama taşımadıkları için bizim halimizden anlamıyorlar. Kadınlara zulüm yapılıyor, erkekler eve gelince evde su bulamayınca kadına sataşıyor. Nereden getirelim suyu, çocuklarımızla mı uğraşalım, ev işiyle mi uğraşalım, suyla mı uğraşalım bilmiyoruz." şeklinde konuştu.
Kaynak: Diyarbakır Söz