Tarihi kilisede her gün 300 kişiye iftar veriliyor

Çanakkale'de 17'nci yüzyılda inşa edilen Surp Kevork Ermeni Kilisesi'nde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu tarafından her gün 300 kişiye iftar yemeği veriliyor.

Tarihi kilisede her gün 300 kişiye iftar veriliyor

Uzun yıllar Ermeni cemaatinin ayinlerini gerçekleştirdiği, şimdilerde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu'nun Kültür ve Sanatevi olarak kullanılan Surp Kevork Ermeni Kilisesi'nde her gün 300 kişiye iftar veriliyor.

ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu Akademik Danışmanı öğretim görevlisi Halit Kuşku, Ramazan ayı boyunca toplam 10 bin kişiye iftar verileceği belirtilerek, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu, Çanakkale'de bulunan eski Ermeni Kilisesinde yaklaşık üç buçuk yıldır faaliyet vermekte. Ve bu üç buçuk yıldır faaliyetin içerisinde ramazan aylarında bütün halkımıza, öğrencilerimize, bölgede bulunan bütün ihtiyaç sahiplerine ücretsiz iftarlar, ücretsiz ikramlar, yardımlar yapmaktadır. Çanakkale'de 30 gün ramazan boyunca 10 bin kişiye iftar vermeyi planladık. Çanakkale'de her gün 300 kişiye burada iftar verilmekte" dedi.

DHA

Kaynak: DHA