Yüksekova'da 2 Avukatın Gözaltı Görüntüleri

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 2 avukatın gözaltına alınmasıyla ilgili Yüksekova Emniyet Müdürlüğü bugün basın mensuplarına olayın görüntülerini dağıttı.

Yüksekova'da 2 Avukatın Gözaltı Görüntüleri
Yüksekova'da önceki gece saat 00.47 sıralarında otomobille gezen Van Barosu'na kayıtlı avukatlar Fırat İke ve Uğur Yaşar'ın gözaltına alınması sırasında çıkan olayların yankıları devam ederken bugün Yüksekova Emniyet Müdürlüğü ekipleri gazetecilere olay anında Mobese kameraları ve avukatların gözaltındayken cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülerini dağıttı.

Görüntülerde avukatlar ve polisler arasında kargaşa çıktığı, tarafların birbirlerine fiziki müdahale yaptıkları yer alıyor. Avukatlar ile polisler 'darp raporu' alarak birbirleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

KAYMAKAM: İLETİŞİM KAZASI Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, normal bir asayiş olayının 'iletişim kazası' sonucu istenmeyen yerlere gittiğini belirterek, şöyle dedi:

"Umuyoruz ki herkes daha sorumlu davranır ve böyle olaylar yaşamayız. Herkesin bir statüsü var. Kritik bir süreçten geçiyoruz. Kıvılcımlardan yangın çıkarmamak gerekir. Daha olgun bir şekilde davranılabilirdi. İletişim kazası olmuş. Polise yardımcı olmak vatandaşlık görevidir. Olay yargıya intikal etti."

Kaynak: Diyarbakır Söz