Ardı arkası kesilmeyen İstanbul Elektrik kesintisi için BEDAŞ, Whatsapp grubunu hazırladı bile

İstanbul’da elektrik kesintilerinde vatandaşın mağduriyetini önlemek için BEDAŞ, yeni bir yönteme başladı. BEDAŞ kesintileri yapılacak bölgedeki muhtarlara önceden haber veriyor. Muhtarlar da oluşturdukları Whatsapp grubuyla vatandaşı bilgilendiriyor

Ardı arkası kesilmeyen İstanbul Elektrik kesintisi için BEDAŞ, Whatsapp grubunu hazırladı bile

İstanbul’da elektrik kesintilerinde vatandaşın mağduriyetini önlemek için BEDAŞ, yeni bir yönteme başladı. BEDAŞ kesintileri yapılacak bölgedeki muhtarlara önceden haber veriyor. Muhtarlar da oluşturdukları Whatsapp grubuyla vatandaşı bilgilendiriyor.

Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım şirketi Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), elektrik kesintilerinde tüketiciyi koruyacak yeni bir dönem başlatıyor. BEDAŞ kesintileri vatandaşlara SMS yoluyla bildirmeye başladı. Limak Enerji Dağıtım Şirketleri Genel Koordinatörü İsmail Ergüneş, İstanbul’da yaşanan elektrik kesintilerinde vatandaşların mağdur olmaması için alınan önlemleri anlattı. Elektrik kesintileri yapılacak bölgelerdeki muhtarlara önceden haber verildiğini bildiren Ergüneş, muhtarların WhatsApp grubu oluşturarak vatandaşlara bilgi verdiğini söyledi. Ergüneş, elektrik kesintilerinin hayatın durağan olduğu gece saatlerinde yapılması gerektiğini dile getirdi. Bu konunun TEDAŞ’la görüşebileceğini ifade eden İsmail Ergüneş “Özellikle tüketimin en düşük olduğu zamanlarda kesinti yapmayı denememiz lazım. Teknik olarak çalışmalıyız. Hayatın da akışına göre bizim de düzenleme yapmamız lazım. Şikayet geliyor ve bunu dikkate almamız lazım” diye konuştu.

İSTANBUL’DA ŞEBEKELER ESKİ

İstanbul’daki elektrik kesintileri hakkında değerlendirmede bulunan Ergüneş, kesintilerin eski şebeke ve şehirleşme sebebiyle yaşandığını söyledi. Ergüneş “Şikayetler Fatih gibi şebekenin daha eski olduğu bölgelerden geliyor. İstanbul’da şebekenin yaklaşık yüzde 80’i yer altında. Kablolarda çatlama, patlama oluyor. Oralara su temas ediyor. Böyle yerlerde doğal olaylar arızaya sebep oluyor.  Özellikle tüketimin çok arttığı zamanlarda talebi karşılayamıyor. Bu da arızaya neden oluyor. İkinci grup ise İstanbul’da yeni şehirleşen Beylikdüzü, Başakşehir gibi bölgeler. Hızlı bir şehirleşme var, şebekeyi hızla buna dönüştürmeniz lazım. Şebeke yetmiyor” dedi. 2016’daki yatırım planlarında sorunları kaynağında çözecek projeler olduğunu bildiren Ergüneş “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 21 dağıtım şirketinde 18 milyar liralık 5 yıllık bir yatırım planı var. İstanbul’da yıllık yaklaşık 376 milyon liralık bir yatırım olacak” dedi.

BEYAZ EŞYAYA GELEN ZARARA ÖDEME

Elektrik kesintileri için dava açanlar olduğunu belirten Ergüneş “EPDK’nın mevzuatında kalite göstergeleri var. Biz dağıtım şirketi olarak bu yükümlülükleri sağlamak durumundayız. Bir kesinti 12 saatten fazla sürdüğü zaman biz o bölgedeki tüketiciler belirli bir tazminat ödemekle yükümlüyüz. Sıklıkla ilgili de bir kriter var. Biz müşterilerin elektrik dalgalanmalarında beyaz eşyalarına gelen zararı da ödüyoruz. Bize daha çok doğrudan tazmin talebi geliyor” değerlendirmesinde bulundu

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler