Bayram, esnafı güldürdü

Alışveriş noktaları dolup taşarken, esnaflar son yıllardaki bayramların aksine bu bayramda satışların iyi olduğuna dikkat çekiyor.

Bayram, esnafı güldürdü

Diyarbakır’da Ramazan Bayramı öncesi yaşanan yoğunluk, esnafın yüzünü  güldürdü. Uzun süredir işlerinde düşüş yaşayan esnaflar, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yapılan alışveriş ile  rahat bir nefes aldı.

ESNAFIN GÜZÜ YÜLÜYOR

Ramazan boyunca durgunluktan şikayet eden esnafın  yüzü hareketlilik ile birlikte gülmeye başladı. Hem sıcaklar hem de oruç nedeniyle vatandaşın dışarı çıkmadığı günlerde büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten esnaflar, “Nihayet bu hafta hareketlilik başladı. Henüz satışlar istediğimiz düzeyde olmasa da en azından siftah etmeye başladık. Asıl hareketliliğin bayrama bir iki gün kala ve arife günü kurulacak bayram pazarında olacağını ümit ediyoruz. Bütün bir yaz boş boş oturduk. Bayram nefes almamız için fırsat olacak. Bayram sonrası başlayacak olan okul alışverişi de yine hareketliliği devam ettirecektir” şeklinde konuştular.

FİYATLARDA ARTIŞ YOK

Vatandaşların akın ettiği alışveriş noktalarında hareketlilik yaşanırken, esnaflar önecki yıllardaki bayramlara göre bu bayramda satışların daha iyi olduğunu düşünüyor. Elbise ve şeker fiyatlarında artış olmadığına dikkat çeken esnaflar,gündüz biraz durgunluk olsa da iftardan sonra büyük yoğunluk yaşandığına dikkat çekiyor.

Yoğunluğun bugünden itibaren doruğa çıkması beklenirken,şehir içi yol,kavşak ve park sorunu olması nedeniyle trafik çilesi yaşanıyor. Saatlerce yol alamayan sürücüler, bu çilenin bayram arefesinde çok daha kötü boyutlara ulaşacağını tahmin ediyor.

İKRAMLIK ŞEKERLER

Diyarbakır’ın alışverişte en hareketli orta gelirli ailelere yönelik yer olan Suriçi ilçe merkezinde her keseye uygun ikramlık şekerlerden bulmak mümkün olurken, bazı market, alışveriş merkezleri ve pastanelerde satışa sunulan ikramlık tatlıların fiyatı ise özel üretim, ambalaj ve dekoru dolayısıyla artabiliyor.

Bu yıl şekerin kilosu 5-13 TL, çikolatanın 8-20 TL ve lokumun 5-30 TL arasında değişiyor. Bayram tatlılarıyla birlikte ikram edilen 200 ml'lik kolonyanın fiyatı 2-15 TL ve 250 gramlık kahvenin fiyatı da 4-4,5 TL arasında seyrediyor.

SATIŞLAR ARTABİLECEK

Bazı esnaflar, geçen yıla göre şeker ve çikolata fiyatlarında belirgin bir artış yaşanmadığını ifade ederken, bayramlık tatlı ikramı satışlarında artış olduğunu ve önümüzdeki 3 günde daha da artarak devam etmesini beklediklerini kaydetti. Bayram alışverişlerine çıkan vatandaşlar ise, bayramın yaklaşmasıyla birlikte şeker, kolonya ve tatlı gibi bayramlık siparişi verdiklerini söylediler. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler