Cezaevindeki mahkumlara aşçılık kursu

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma kapsamında Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde bulunan cezaevindeki 36 mahkuma aşçılık kursu verilmeye başlandı

Cezaevindeki mahkumlara aşçılık kursu

KIZILTEPE - Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi tarafından, Kızıltepe Cezaevi’ndeki 36 mahkuma 4 ay sürecek aşçılık kursu vermeye başladı. Usta öğreticiliğini Mardin bölgesinin tanınmış aşçılarından Hikmet Ölçer’in yaptığı aşçılık kursuna katılan mahkum kursiyerler, haftanın 3 gününde 5’er saat olmak üzere toplamda 272 saat eğitim alacak.

Kurs eğitmeni Hikmet Ölçer, daha önce de halk eğitim merkezi bünyesinde aşçılık kursu verdiğini belirterek, "İlk defa cezaevinde kurs vermekteyiz. Birinci kademe olarak açılan kurslara katılan 36 kursiyerimiz arasında başarılı olanlara Halk Eğitim Merkezi’nce kurs katılım belgesi verilecek" dedi.

AŞÇILIĞI ÖĞRENİYORLAR

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir ise mahkumların cezalarının bitiminde meslek sahibi olmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirterek, "Amacımız, cezaevindeki mahkumlara içerde bulundukları süre içerisinde bir meslek öğretmek ve cezaevindeki sürelerini tamamladıktan sonra normal hayata başlarken, bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Buna benzer mesleki kurslarımız devam edecek" diye konuştu.

Kızıltepe Adliyesi’nde görev yapan hakim ve savcılar, cezaevinde açılan aşçılık kursunu yerinde incelemek ve becerileri gözlemek amacıyla ilk gün verilen eğitimi izledi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler