Covid sürecinde başlayan resim tutkusunun başarısını çalıştığı hastanede sergiledi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Tıbbi Sekreter Hediye Cevizci, Covid-19 döneminde başladığı resim tutkusunun başarısını çalıştığı hastanede sergiledi.

Covid sürecinde başlayan resim tutkusunun başarısını çalıştığı hastanede sergiledi

14 yıldır sağlık personeli olarak görev yapan Hediye Cevizci, Covid-19 salgını döneminde evinde boş zamanını resim çizmeye adadı. Zamanla sınırları aşan Cevizci, yağlı boya sanatını icra etmeye başladı. Yaklaşık 18 eser ortaya çıkaran Cevizci, tıbbi sekreter olarak çalıştığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çizdiği resimlerin sergisini düzenledi.
Mesai arkadaşları tarafından olumlu dönüşler aldığını ifade eden Cevizci, yağlı boya sanatında kullandığı renklerin insanları daha çok motive ettiğini söyledi.


Cevizci, resim tutkusunun sürekli kendisinde olduğunu ifade ederek, "Son iki buçuk yıl içerisinde de yağlı boyayla ilgilenmeye başladım. 18'e yakın eserim var. Eserlerimin ilk sergisini çalıştığım hastanede açmak istedim. Resim sergimiz de bayağı güzel geçti. Çalışan arkadaşların tepki ve dönüşleri olumlu oldu. Çalışanların her resme bakışı kendilerinde farklı düşünceler uyandırdı. Resimlerimde pastel renkler çok yoğun. Resimlerim biraz da doğayla ilişkili. Kullandığım renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkisini hem kendimde hem çevremdeki insanlarda daha çok motive ettiğini düşündüğüm için tercih ettim" dedi.


Başarısının heyecanını yaşadığını dile getiren Cevizci, "Hayatımda zaten kara kalem boyası vardı. Yavaş yavaş covid sürecinde resim becerimi daha çok geliştirmeye başladım. Kara kalemden sonra yağlı boyaya geçiş yaptım. O zamandan bu yana kendimi bayağı geliştirdim. Resimlerimin sayısı arttıkça arkadaşlarım bana neden sergi açmıyorsun diye dönüşler sağladı. Sonucunda ortaya güzel şeyler çıktı" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA