Dicle’de flamingo sürprizi!

Kabaklı Göleti’nde ilk kez görüntülendi

Dicle’de flamingo sürprizi!

Diyarbakır’da doğa fotoğrafçısı Veysi Arcagök, Dicle Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kabaklı Göleti’nde bir flamingo görüntüledi. Gölette ilk kez kayda alınan flamingo, bölgenin göçmen kuşlar açısından taşıdığı önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

DİYARBAKIR(SÖZ)Diyarbakır’da doğa tutkunlarını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Belgesel ve doğa fotoğraf sanatçısı Veysi Arcagök, Dicle Üniversitesi sahasında bulunan Kabaklı Göleti’nde bir flamingo görüntüleyerek kayda aldı.

Kabaklı Göleti’nde ilk kez görüntülendi

Kabaklı Göleti’nde daha önce flamingo görülmediği belirtilirken, Arcagök’ün objektifine yansıyan flamingo bölgedeki kuş çeşitliliğine ilişkin dikkat çekici bir kayıt oldu.

Göç dönemlerinde çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Diyarbakır’da, flamingonun da Kabaklı Göleti’ni ziyaret etmesi bölgenin göçmen kuşlar açısından önemini bir kez daha ortaya koydu.

Doğa fotoğrafçısının objektifine yansıdı

Belgesel ve doğa fotoğraf sanatçısı Veysi Arcagök tarafından görüntülenen flamingo, gölet çevresindeki doğal yaşamın zenginliğini de gözler önüne serdi.

Kabaklı Göleti’nde ilk kez görüntülenen flamingonun fotoğrafının kayıt altına alınması, Diyarbakır’ın kuş gözlemcileri ve doğa fotoğrafçıları açısından da dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap