Erdoğan'a dua ediyor

Hükümet ile İmralı arasında yapılan görüşmelerin ardından başlayan süreçle birlikte çocukları dağda ve askerde olan aileler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuya yardımcı olan herkese dua ediyor. Bir oğlu dağda ölen bir oğlu da halen askerde olan Kurğa ailesine mensup iki anne bu günlerde barış sürecini başlatan herkese teşekkür ediyor.

Erdoğan'a dua ediyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Kurğa ailesine mensup dağda ölen PKK'lının Annesi Çuçe Kurğa ile Oğlu halen askerde olan Kadriye Kurğa barış sürecini başlatan Başbakan Erdoğan'a hayır dualarını gönderirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sürece destek vermeleri için çağrıda bulundular.

Çuçe Kurğa, 1994 yılında PKK'nın dağ kadrosuna katıldıktan sonra dağda öldürülen Tacettin Kurğa'nın yengesi anlatıyor: “Tacettin Kurğa, 1994 yılında dağa çıktı. O zaman kayım pederim hastaydı ve oğlunun dağa çıkacağını duymuştu. Birgün evde oturuyorduk ve kayın babam Tacettin'i çağırdı. Ona dedi ki, “ duyduğuma göre dağa çıkacakmışsın, eğer dağa çıkarsan sana hakkımı helal etmem zaten ağabeylerin cezaevinde sende gidersen kimse kalmaz ve benim ölümüme sen sebep olursun” diyerek sıkı sıkıya dağa çıkmamasını tembih etti Tacettin'e. Aradan bir kaç gün geçti. Tacettin ve bizim köyden başka bir arkadaşıyla birlikte dağa çıktı. Tacettin gitikten sonra kayınbabam iyice rahatsızlandı. Oğluna haber gönderdi eve gelmesi için ancak Tacettin artık asker korkusundan eve dönemiyordu çünkü ağabeyleri cezaevine girmişlerdi. Ben gelsem bende cezaevine girecem” diyordu.”

“KÜRTLER İLE TÜRKLER KARDEŞTİR”

Tacettin'in gönderdiği haberin üzerinden 50 gün geçtikten sonra öldürüldüğünün haberini aldıklarını belirten Çuçe Kurğa, derinden derine iç çekerek, “Keşke o zamanlarda bugün gibi güzel olsaydı, belki dönerdi ama geri gelenleri de ya cezaevine atarlardı yada öldürürlerdi diyerek hayıflanıyor.

SONUNA KADAR DESTEĞİZ

Kayın babasının evlat acısına dayanamayarak hayatını kaybettiğini belirten Çuçe Kurğa, “Bugün bir süreç başlatılmıştır ve sürece sonuna kadar destek veriyoruz. Artık analar ağlamasın ne Türk anası ne de Kürt anası ağlamasın. Türkler ve Kürtler kardeştir. Arttık anaların göz yaşları dökülmesin ne asker anası nede PKK'lı anası ağlamasın. Pkk geri çekiliyor askerler onların önünü açsınlar. Genel bir af çıkarılsın herkes özgürlüğüne kavuşsun. Yeni bir hayat başlasın. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan fakir insanların babasıdır. her iki tarafada bizim çocuklarımızdır. Bu kanı Durdurmak lazım bugün Başbakan Erdoğan güzel bir adım atmış. Hepimiz onun destekçisiyiz. Sonuna kadar bu barışı götürmesini istiyoruz artık ağlamak istemiyoruz.” Diyerek barış sürecine olan desteğini dile getirdi.

ASKER ANASI KADRİYE KURĞA ANLATIYOR

Asker annesi Kadriye Kurğa, “Oğlum 3 aylık askerdir. İstiyoruz ki barış olsun çocuklarımız rahat oturup kalksın. Asker de bizim dağdaki de bizim çocuklarımızdır. Asker'de dağdaki de öldüğü zaman ağlıyoruz. Her bir ölüm haberiyle içimiz parçalanıyor. Ağlaya ağlaya gözümüzde yaş kalmadı. Bizde anayız bir anneyi anlamak için anne olmak lazım. Çocuklarımız askere gittiği zaman her gece rüyalarımıza geliyor acaba sağ salim gelecek yoksa ölüm haberimi gelecek. Buna inanıyorum bütün anneler çocuklarının yolunu gözler” şeklinde duygularını dile getiriyor.

GÖZYAŞI DİNDİ

PKK'nın geri çekildiğine işaret eden Kadriye Kurğa, “Bugün Türkiye'deki bu kan dursa dünyanın en zengin ve en rahat ülkesi olacağız. Bizler boşaltılan köylerimize geri döneceğiz. 1995'de köyden çıkarıldık şehre geldik çocuklarımız işsiz ortada kaldık. Köyden çıktığımız gün askerler evimizi bahçemizi ateşe verdiler. Bugün bizde Kürdüz bu ülke hepimizin ayrımcılık yapılmasını istemiyoruz. Binlerce yıldır dedelerimizden beri aynı bayrak altında yaşıyoruz. Bu ülkeyi dedelerimizin kanıyla alınmış. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın başlatmış olduğu bu süreç hepimiz için hayırlı olacak. Biz anneler sonuna kadar barış sürecini destekliyoruz. PKK sınır dışına çıkıyor buna kimse müdahale etmesin. PKK veya asker barış için hata yapsa bunu kabul etmeyiz. Bugün oğlum askerde savaş olsa ben bir gece bile yatamam ama şuanda barış süreci var. Dağda savaş yok diye rahat uyabiliyoruz. Biz istiyoruz ki huzur içinde yaşayalım. Beraber kardeşçe yaşayalım. BDP ve Ak Parti bu süreci sonuna kadar götürmesini istiyoruz”

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU BARIŞ SÜRECİNE KATKI SAĞLASIN

Özelikle Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na seslendiğini dile getiren Kurğa, “Bu kanın durmasını engellemeyin ne Kürt genci nede Türk genci artık ölmesin. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Kürtleri ve Türkleri birbirine düşürmeyi bırakın. Sizde barış için bazı adımlar attın. Bizi çok ezdirdiniz. Bize bir adım yaklaşırsanız bizler size on adım yaklaşırız. Dağlarda silah sesleri değil halay sesleri duymak istiyoruz. Artık bugün barış olmasa benim oğlumun cenazesi gelecek benim cenazem geldi. Ha başka bir annenin oğlunun cenazesi geldi. Benim için hepsi oğlum gibidir. Boşaltılan köylerimize geri gidip dağlarda rahatça hayvanlarımızı otlatmak istiyoruz. Huzurumuz köyümüzdür. Ekmeğimiz köyümüzden çıkıyor. Bugün her bir oğlum başka bir şehirde çalışıyor. ama bu savaş bitse barış gelse çocuklarım hepsi yanımda olur her gün birinin yolunu gözlemekten bıktık.” diye konuştu.

EL ELE TUTUŞUP BARIŞ ÇAĞRISINI DESTEK VERDİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çözüm sürecinin baş mimarlarının anneler olduğunu söylemesinin ardından Şanlıurfa'da biri Şehit, Biri PKK Annesi bir araya gelerek el ele tutuşup ortak bir barış çağrısında bulundular.

Şehit annesi Rabia Beyaztaş, Oğlu Kemal Beyaztaş'ı 20 yıl önce Tunceli'de çıktığı bir operasyonda şehit olduğunu belirterek, “Biz barış ve beraberlik, kardeşlik istiyoruz. Dava yok, kavga yok. Kimse kimseye kıymasın, yazık günah. İnşallah Sayın Başbakanımız bu sorunu çözer. Bu konuda annelere büyük görevler düşüyor. Bizim gibi bütün anneler bir araya gelsinler barış istesinler. Yeter artık, canlar yanmasın, canlar yakılmasın. Anneler ağlamasın bu gözyaşlarımız dinsin. Biz ağladık bundan sonra ki anneler ağlamasın. Kanlar dökülmesin. Barıştan gayri hiçbir amacımız yok”

PKK'lı annesi Medinde Çiçek ise, her zaman barış istediklerini ifade ediyor. Biz her zaman barış istiyoruz diyen anne Çiçek, “Artık anneler ağlamasın. Şimdi benim acım ile şehit annesinin acısı birdir. Barıştan başka isteğimiz yok. Her zaman dua ediyoruz. Gerek bu acılı annelerin seslerini Başbakanımız duyar. Biz ağladık ama başka anneler ağlamasın. Gözümüz gelecek olan barış haberinde. Başbakanın bu sorunu çözeceğine inanıyoruz. Biz sadece Başbakanımızdan değil Abdullah Öcalan'dan da barış istiyoruz. Askerde evladımızdır, PKK'lıda evladımızdır diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz