Güneydoğulu Kışın Düğün tercihinde!

Batı bölgelerinde evlilik yaz döneminde tercih edilirken, Diyarbakır ve Şanlıurfa bu ezberi bozarak, Kışın düğün yapmayı tercih ediyor.

Güneydoğulu Kışın Düğün tercihinde!

DİYARBAKIR-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da en fazla kış mevsiminde evlilik yapıldığını bildirdi.

Uras, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın içerisinde yer aldığı TRC2 bölgesine ait evlilik verileri ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılında Diyarbakır'da 12 bin 953, Şanlıurfa'da 16 bin 451 çiftin evlenerek yuva kurduğunu, Türkiye genelinde ise 592 bin 775 çiftin evlendiğini aktardı.

Geçen yılın verilerine göre, en dikkat çekici yönün, evlilik sayılarının mevsimlere göre dağılımı olduğunu kaydeden Uras, Türkiye'de en fazla evliliğin çok sayıda ilde yaz aylarında, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ise kış mevsiminde gerçekleşmiş olduğunu söyledi..

EVLİLİK TERCİHİ

Türkiye'de evliliklerin mevsim sıralamasında ilk sırayı 184 bin 171 ile Haziran-Temmuz-Ağustos aylarını kapsayan yaz mevsimi olduğunu aktaran Uras, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yaz mevsimini 170 bin 900 ile sonbahar, 134 bin 645 ile ilkbahar ve 103 bin 59 ile kış mevsimi takip etti. Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesinde ise 8 bin 526 ile Aralık-Ocak-Şubat aylarını içeren kış mevsimi ilk sırayı alırken, 7 bin 234 ile ikinci sırayı ilkbahar, 7 bin 28 ile üçüncü sırada sonbahar ve 6 bin 616 ile yaz mevsimi son sırada yer aldı.

Uras, Türkiye ve TRC2 bölgesinde son 5 yıla ait evlilik verilerine bakıldığında da yine aynı tablo ile karşılaşıldığını, TRC2 bölgesinin yine Türkiye'nin aksine kış aylarında evliliği tercih ettiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler