Hani barut fıçısı gibi!

Ağaçlıdere de iki aile çatıtı, 3'ü ağır 7 kişi yaralandı. Diyarbakır'da güvenlik brimleri teyakuza geçerken, bazı kişiler gözaltına alındı.

Hani barut fıçısı gibi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı eski Hani yolu üzerinde bulunan Ağaçlıdere Köyü'nde, aralarında 40 yıldan buyana süren gelen husumet nedeniyle İpek ve Bingöl ailesi fertleri arasında çıkan silah, taş ve sopaların kulanıldığı kavgada 3'ü ağır 7 kişi yaralandı. Yaralılar Diyarbakır'daki hastanelerde tedavi altına alınırken, polis aile yakınlarının silahlı olarak hastanelere geleceği bilgisi üzerine geniş güvenlik önlemi aldı.

BİNGÖL VE İPEK AİLESİ

Eski Hani karayolu üzerinde bulunan Ağaçlıdere Köyü'nde, aralarında husumet bulunan Bingöl ve İpek aileleri arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle önceki akşam kavga çıktı. Tabanca, sopa ve taşların kullanıldığı köy meydanı kavgasında iki aileden 3'ü ağır şekilde olmak üzere 7 kişi yaralandı. Yaralılar aile fertleri tarafından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma ile Tıp Fakültesi Araştırma hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

40 YILDIR SÜREN HUSUMET

İki aile arasında 40 yıldan buyana süre gelen bir husumetin devamı olduğu belirtilen kavga sonrasında, Diyarbakır merkez ve Ağaçlıdere köyünde Jandarma ve Polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Köyde geçici bir karakol oluşturuldu.

KENT GİRİŞİNDE ÖNLEM

Buarada, dün sabah saatlerinden itibaren kavgaya karışan İpek ve Bingöl aile fertlerinin silahlı olarak Diyarbakır'daki hastanelere gelerek intikam alma niyetinde oldukları bilgisini alan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, kent girişinde sıkı önlemler aldı. Özellikle Silvanr-Diyarbakır karayolu güzergahından gelen araçlar tek tek kontrol eden polis, iki aile fertlerinin de kente girmesine izin vermedi.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

İl Valisi Mustafa Toprak, Ağaçlıdere köyünde, İpek ve Bingöl aileleri arasında çıkan tartışmanın bir süre sonra pompalı tüfeğin de kullanıldığı kavgaya dönüştüğünü belirtti. ''Aralarında 40 yıldır husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 7 kişi yaralandı'' diyen Toprak, kavgada, Bingöl ailesinden 2'si silahla olmak üzere 6, İpek ailesinden de bir kişinin yaralandığını bildirdi.

Vali Toprak, olaydan sonra İpek ailesinden 5 kişinin gözaltına alındığını kaydetti. Öte yandan, gözaltına alınan 5 kişi, sorgularının ardından Diyarbakır Adliyesine sevk edildi. Zanlıların Diyarbakır Adliyesi'ne getirilmesi sırasında polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alarak, şüpheli görülen araç ve kişileri aradı.

Kaynak: Diyarbakır Söz