Hastanede iftar çadırı

Kayapınar Belediyesi, Ramazan ayında yardıma muhtaç ve hastaneye gelen hasta yakınlarına yardımcı olmak için Elazığ yolu üzerinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iftar çadırı açtı. Çadırda , günde yaklaşık 500 kişiye sıcak yemek verilecek.

Hastanede iftar çadırı

Kayapınar Belediyesi , Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iftar çadırı açtı. Çadırda Ramazan ayı boyunca günde yaklaşık 500 kişiye sıcak yemek verilecek.

HASTANEDE İFTAR ÇADIRI

İftar çadırı ile ilgili açıklama yapan Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Servet Yılmaz: “Belediye olarak alt yapı çevre odaklı hizmetlerimizin dışında sosyal hizmetlerimize de ağırlık veriyoruz. Mübarek Ramazan ayında yardıma muhtaç vatandaşlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz’i tartıştık. Bu çerçevede kültür ve sosyal işler müdürlüğümüzün araştırmaları sonucunda; Kayapınar sınırları içerisinde bulunan ancak şehre 15 kilometre uzak olan Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vatandaşlarımızı ihtiyaçlarını kısmen karşılanması için 500 kişi kapasiteli iftar çadırı kurma konusunda ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Durum tespiti yaptıktan sonra bölgemiz sınırları içerisinde bulunan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne iftar çadır kurmaya karar verdik. Aynı günde iftar çadırımızı kurarak oradaki vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.” dedi.

500 KİŞİYE SICAK YEMEK

Yılmaz, amaçlarının bu mübarek ayda ihtiyaçlar doğrultusunda hasta yakınları ile diğer vatandaşlara yemek hizmetini ayaklarına kadar götürmek olduğunu belirtti. Yılmaz,“Amacımız; gerek hastanede kalan hasta yakını, gerekse bir şekilde iftarını şehir merkezine gelerek açmak zorunda kalan vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır.” dedi. Yılmaz, “Şu anda İftar çadırımızda günlük olarak yaklaşık 500 kişiye sıcak yemek hizmeti veriliyor bu sayı ihtiyaca göre değişebilir. Belediye olarak hastane bahçesinde kurduğumuz iftar çadırında bu hizmetimizi Ramazan ayı boyunca devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz