Fotoğrafçılık: Herkes fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekebilir. Fakat çekilen fotoğrafların bazılarının iyi bazılarının da kötü olmasında bir sır yoktur. Etkileyici fotoğraf çekme yeteneğiniz varsa, çektiğiniz fotoğrafları pazarlayabilir ve bu işten para kazanabilirsiniz.
Marangozluk: Sayısız fabrika düşük fiyatlarla ve seri bir şekilde ahşap mobilya üretirken, siz el yapımı mobilya veya araç gereç yapabiliyorsanız bu işten geçinebilirsiniz. Çoğu ev ve işyeri sahibi zanaatkarlığın değerini biliyor ve el yapımı mobilyalara oldukça fazla para harcıyor.
Müzik: Müziğe ilgi duyuyorsanız, bu alanda kariyer yapmak da elinizde. Evinizde çeşitli enstrüman dersleri verebilirsiniz ya da çalışmak için bir stüdyo kiralayabilir veya kurduğunuz stüdyoyu kiraya verebilirsiniz.
Fırıncılık: Hamur işi yapımına başlamak için bazen lisans veya bir işyeri gerekebilir. Ancak yaptığınız hamur işlerini arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza tattırabilirsiniz. Daha sonra da komşularınız arasında ve oturduğunuz şehirde adınızı duyurabilirsiniz.
Blog yazarlığı: Eğer yazı yazmayı seviyorsanız ve yazılarınızı okuyacak bir kitleye sahipseniz, internette online blog yazarlığı yapabilirsiniz. Başlangıçta geliri az olsa da, okuyucu kitleniz arttıkça kazancınız da artacaktır.
Organizasyon: Herkes organize olmayı sevmez. Eğer her alanda temizliği, kompozisyonu ve bir şeyler oluşturmayı seviyorsanız bu yeteneğinizi meslek haline getirebilirsiniz. Ev ya da işyeri gibi hangi organizasyon türünü seçeceğinize karar verin ve işe hemen başlayın.
Moda: En son moda giysileri, magazin dergilerini, yabancı ülkelerdeki modayı takip etmeyi seviyorsanız, bu hobinizi işe dönüştürebilirsiniz. Örneğin, moda guruları kişisel stilistler olup ünlü birinin gardırobunu hazırlayabilir. Modayı takip edenler genellikle blog veya kitap yazarı da olabiliyorlar.
Kaynak: Diyarbakır Söz