Van Kültür Yolu Festivali çeşitli etkinliklerle sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin altıncı durağı Van'da, çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Van Kültür Yolu Festivali çeşitli etkinliklerle sürüyor

Festival 3. gününde Atatürk Kültür Parkı Çocuk Köyü'nde çocuklara yönelik uzay ve bilim etkinliği düzenlendi.
Çocuklar, planetaryumda gökyüzüyle ilgili filmler izlerken, teleskoplarla da uzmanlar eşliğinde gökyüzünü inceleme fırsatı buldu. Gökyüzü Gözlem Sergisini de gezen çocuklar, bilim atölyelerinde de uzaydan mikrobiyolojiye kadar birçok farklı konuda ilginç deneylerle eğlenceli anlar yaşadı.

Yazar Sait Ebinç, Van İl Halk Kütüphanesi’nde "Şehir Hafıza ve Hatıra" ve Van Müzesi'nde ise Yaşayan Miras Ustaları" söyleşisi gerçekleştirdi.
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli'nde TFSF Başkanı Sefa Ulukan moderatörlüğünde tarihçi Rıdvan Süslü "Kadrajın Ötesinde, Sessiz Bir Sanatın Gücü" söyleşisi düzenlendi.
Sanatseverler de "Van'da Yaşamdan İzler" fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Festival kapsamında Akdamar Adası'nda konser düzenlendi, Kent Meydanı'nda ise "Aşıklar Programı" etkinliği yapıldı.
Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu, "Dillerden Yüreklere Halk Ezgileri" adlı konseriyle müzikseverlerle buluşarak parçalarını seslendirdi.
Çocuklar da Atatürk Kültür Parkı'nda kurulan Çocuk Köyü'nde düzenlenen "Hacivat ve Karagöz" ile "Kral Şakir" çocuk tiyatrolarıyla eğlenceli anlar yaşadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı