Anne Erdoğan'a kürtçe mevlit

Diyarbakır'da Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan için Anneler Günü dolayısıyla Kürtçe mevlit okutuldu

Anne Erdoğan'a kürtçe mevlit

Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan için mevlit ve Kur'an-ı Kerim'in okunduğu bir program düzenlendi.

Anneler Günü nedeniyle Türkiye Gençlik Konseyi tarafından Cebeli Nur Camisi'nde düzenlenen programda, hafızlar tarafından Yasin-i Şerif ve Kürtçe mevlit okundu, ilahiler söylendi.

Gazetecilere açıklama yapan Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, Diyarbakır'da başbakanın annesi Tenzile Erdoğan için Kürtçe mevlit vermenin mutluluğu içinde olduklarını ifade etti.

TENZİLE ERDOĞAN İÇİN

''Bu ülkede renklerimiz, siyasi partilerimiz, düşüncelerimiz ayrı olsa da annelerin gözyaşları bizim için bir'' diyen Söylemez, şöyle konuştu:

''Bugün Tenzile Erdoğan annemiz için Diyarbakır'da Kürtçe mevlit vermemizin amacı burada artık annelerimizin gözyaşlarının bir olduğunu belirtmektir. Bizler bu bölgenin çocukları olarak Tenzile Erdoğan annemiz için bu mevlidi vermenin mutluluğu içerisindeyiz. Herkes şunu çok iyi bilsin Kürt sorunu çözülmeden, insanlar mutluluğa ermeden, silahlar susmadan, annelerin gözyaşı dinmeden hiç kimseye mutluluk yok. Bizler davası uğruna, okuduğu bir şiir yüzünden dışlanan, ötekileştirilen, demir parmaklıklar arkasına atılan bir yiğidi örnek alarak mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz ve bizler bugün bir yiğit için ve Tenzile Erdoğan annemiz için buradayız.''

Mevlide AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri, İl Teşkilatı ile Parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler