Cezaevi önünde Adalet Nöbeti!

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde toplanan bazı aileler, "Bugün burada maruz kaldıklarımız, sesimizi duymayan siyasi partilerin utancıdır" iddiasında bulunarak, tepki gösterdi.

Cezaevi önünde Adalet Nöbeti!

Hasta ve infazlarını tamamlamalarına rağmen tahliyeleri engelleri engellendiği iddia edilen tutukluların aileleri, Adalet Nöbeti eylemlerinin 106'ncı gününde Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde bir araya geldi. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) Eş Genel Başkanı Rıfat Ronî, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri de ailelere destek verdi. 

POLİS ABLUKASINDA AÇIKLAMA

Polisler, nöbet eylemi öncesi açıklamaya katılmak isteyenlere izin vermedi. Yağmurlu havaya rağmen uzun bir süre polislere karşı gelen aileler, cezaevi önünde açıklama yaptı.  3 ayı aşkın bir süredir birçok noktada adalet talep ettiklerini iddia eden tutuklu yakını İnci Güler, "Günlerdir tutmuş olduğumuz nöbette ‘adalet’ diye haykırıyoruz. Cezaevinden cenazelerin çıkmasını istemiyoruz. Bugün burada maruz kaldıklarımız, sesimizi duymayan siyasi partilerin utancıdır. Adalet taleplerimizde herkesi yanımızda yer almasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz