Diyarbakır'da 2 arkadaşını öldüren caniye ömür boyu hapis!

DİYARBAKIR'da geçen Temmuz ayında ayrı yaşadığı eşi ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği 37 yaşındaki Recep Dengiz ile 35 yaşındaki Mehmet Uludağ'ı tabancayla öldüren minibüs şoförü 30 yaşındaki Ömer Çetin hakkında 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır'da 2 arkadaşını öldüren caniye ömür boyu hapis!

Diyarbakır'da 1 Temmuz günü meydana gelen olayda şehir içi minibüslerde şoförlük yapan Ömer Çetin, ayrı yaşadığı eşi ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği arkadaşı Mehmet Uludağ ve Recep Dengiz'i tabancayla vurarak öldürdü. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, şüpheli Ömer Çetin yakalanıp tutuklandı. Hazırlanan iddianamede Ömer Çetin hakkında 'Kasten öldürme' suçundan 2 kez ömür boyu hapis cezası istendi.

YAKALAMAK İÇİN 2 YIL UĞRAŞTI, 7 EL ATEŞ ETTİ

İddianamede Ömer Çetin'in, eşi Z.Ç. ve arkadaşı Mehmet Uludağ'ın cinsel ilişki yaşadığından şüphelenmesi üzerine arkadaşını takibe aldığı belirtildi. Savcı, 2 yıl önce arkadaşının gece evinden çıktığını görmesi üzerine eşi ile tartışan şüphelinin, o tarihten bu yana eşinden ayrı yaşadığını kaydetti. Genç kadının ilişkiyi kabul etmediğini vurgulayan savcı, şüphelinin 2 yıl boyunca arkadaşını eşi ile birlikte yakalamak için uğraştığını, ancak başarılı olamadığını belirtti. Olay günü yürüyüş yapan Ömer Çetin'in Mehmet Uludağ ve Recep Dengiz'i bankta otururken gördüğünü belirten savcı, ikilinin gülüşmeleri üzerine sinirlenen şüphelinin tabanca ile Mehmet Uludağ'a sol yanından 7 kez ateş ettiğini kaydetti. Savcı, kurşunlardan birinin de Recep Dengiz'e isabet ettiğini kaydetti. Saldırı sonucu Uludağ ve Dengiz'in öldüğünü belirten savcı, Ömer Çetin'in 'Kasten öldürme' suçundan yargılanmasını istedi.

NAMUS DAVASI DEĞİL

İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanık Ömer Çetin'in yargılanmasına Diyarbakır 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu bulunduğu Osmaniye Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katılan Çetin, duruşma salonuna gelip savunma yapmak istediğini söyledi. Söz hakkı verilen öldürülen Recep Dengiz'in eşi Nasip Dengiz, ortada namus meselesi olmadığını savunarak, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Mehmet Uludağ'ın babası Kadri Uludağ da taraflar arasında bir problem olmadığını belirterek, "2 yıl önce namus davası başladığını söylüyor. Bunlar sürekli beraber gezdiler, pikniğe gittiler. Vurma sebebini bilmiyorum ama kesinlikle namus davası değil" dedi.

Sanığın tutukluluk haline ve duruşma salonunda dinlenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz