Diyarbakırlı ünlüler

Diyarbakır sanat ve TV alanında birçok ünlü ismi yetiştirdi. İşte o ünlüler…

Diyarbakırlı ünlüler

Diyarbakır sanat ve TV alanında birçok ünlü ismi yetiştirdi. İşte o ünlüler…

DAMLA SÖNMEZ

1987 yılının Mayıs ayında dünyaya gelen güzel oyuncu İstanbul Bahari'ye doğumludur. Doğma büyüme İstanbullu, baba tarafında Diyarbakır, anne tarafından ise aslen Bartınlıdır.

MANUŞ BABA

1986 yılının Aralık ayında Mersin Tarsus'ta doğan Mustafa Özkan baba tarafından aslen Diyarbakırlıdır.

MELTEM MİRALOĞLU

Meltem Miraoğlu, baba tarafından aslen Diyarbakırlıdır ve Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. 1987 doğumlu, Oğlak burcudur.

ERKAN PETEKKAYA

1970 yılının Aralık ayında dünyaya gelen Erkan Petekkaya, baba tarafından aslen Diyarbakırlıdır.

ERKAN AVCI

1982 yılında dünyaya gelen başarılı oyuncu Erkan Avcı baba tarafından aslen Diyarbakırlıdır ve Diyarbakır'da doğmuştur. Boyu ise 1.74 cm'dir. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olmuştur.

CAHİT SITKI TARANCI

Listemizin ilk sırasında Türk edebiyatının mihenk taşlarından bir ismi görüyoruz. Cahit Sıtkı Tarancı deyince hemen hemen herkesin aklına Otuz Beş Yaş şiiri geliyor. Kendisi artık bu şiirle özdeşleşmiş bir kişi. Cahit Sıtkı Tarancı, 1910 yılında Diyarbakır şehrinde dünyaya geliyor. Kendisi bir şair aynı zamanda yazar ve çevirmen. Diyarbakırlı sanatçı ve çok başarılı bir şair. Eğer şiirlerini henüz okumadıysanız, okumanızı tavsiye etmeden bu kısmı geçmeyelim. Üstelik ünlü şairin birçok şiiri ve çeşitli bestekârlar tarafından bestelendiği için büyük ihtimal şiirlere aşinasınız. Diyarbakır’ın medarı iftiharı olan şair, 1956 yılında vefat ediyor. Fakat değerli sanatçı Cahit Sıtkı Tarancı’nın Diyarbakır’da bulunan doğduğu evi, müze olarak ziyaretçilerini karşılamaya devam ediyor.

AHMET ARİF

Edebiyat dünyasından devam edelim. Sırada yine bir şair olan Ahmet Arif var. Ahmet Arif, 1923 yılında Diyarbakır’da dünyaya geliyor.

Kendisi yazar ve şair kimliğinin yanında aynı zamanda bir gazeteci. Diyarbakırlı değerli sanatçının birçok şiiri, çeşitli bestekârlar tarafından besteleniyor.

Birçok kitaba sahip Diyarbakırlı sanatçı, 1991 yılında vefat ediyor. Ardında bıraktığı kültürel miras için başta Diyarbakırlı hemşehrileri olmak üzere tüm Türkiye kendisine minnettar.

MAHSUN KIRMIZIGÜL

Mahsun Kırmızıgül, 1969 yılında Diyarbakır şehrinde dünyaya geliyor. Kendisi çok yönlü Diyarbakırlı ünlülerimizden bir tanesi.

Mahsun Kırmızıgül’ü aslında hepimiz şarkıcı kimliğiyle tanıyoruz. Bunun yanı sıra bağlama, ud ve piyano çalabilen başarılı bir müzisyen. ayrıca kendisi yapımcı, yönetmen, oyuncu ve senarist.

Çok yönlü çalışmalar yürüten Mahsun Kırmızıgül, şarkıcılığında gösterdiği performansı yönetmenlikte de göstermeyi başarıyor. Çekmiş olduğu filmler, farklı kitleler tarafından övgü ve takdir topluyor.

Diyarbakırlı başarılı oyuncu ve şarkıcı hemşehrileri tarafından da oldukça seviliyor. Mahsun Kırmızıgül, Diyarbakırlı ünlüler listemize ön sıralardan giriş yapıyor.

EMRAH

Tam adıyla Emrah Erdoğan İpek, 1971 yılında Diyarbakır şehrinde dünyaya geliyor. Diyarbakır doğumlu ünlülerimizden biri olan Emrah, şarkıcı ve oyuncu.

Diyarbakırlı ünlülerimizden biri olan Emrah’ın birçok filmi ve albümü bulunuyor. Ayrıca televizyon işleri ve dizilerle de gündeme gelen Emrah, Diyarbakırlı ünlüler listemizde yer alan isimlerden bir tanesi.

İZZET YILDIZHAN

İzzet Yıldızhan, 1963 yılında Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde dünyaya geliyor. Kendisi şarkıcı kimliğiyle dikkat çekiyor.

Diyarbakırlı ünlülerden olan İzzet Yıldızhan şarkıcılığının yanında ayrıca bir müzisyen. Ayrıca kendi ismiyle sunduğu bir programla televizyonda yer almış bir isim. Hemşehrileri tarafından da sevilen İzzet Yıldızhan, listemizde ön sıralarda bulunuyor.

SARP APAK

Tam adı Kerim Sarp Apak olan Diyarbakırlı ünlümüz, 1981 yılında Diyarbakır şehrinde dünyaya geliyor. Diyarbakırlı ünlümüz Sarp Apak, oldukça başarılı bir oyunculuk kariyerine sahip.

Kendisini televizyon işleri, birçok dizi ve sinema filminden tanıyoruz. Çok sevilen ve birbirinden farklı yapımlara imza atan bir oyuncu. Diyarbakırlı oyuncu hemşehrileri tarafından da çok seviliyor ve destekleniyor.

SONGÜL ÖDEN

Songül Öden, 1979 yılında Diyarbakır şehrinde dünyaya geliyor. Kendisi Diyarbakır doğumlu, çok başarılı bir tiyatro oyuncusu.

Songül Öden, Ankara Üniversitesi’nin tiyatro bölümünden mezun. Diyarbakırlı oyuncu, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda üç buçuk yıl kadar görev yapıyor.

Kendisini televizyon programlarında, tiyatro sahnelerinde, dizilerde ve filmlerde ayrıca internet işlerinde görüyoruz. Oldukça başarılı bir oyuncu olan Songül Öden, birçok ödüle sahip.

Çok sayıdan sevilen işe imza atan Diyarbakırlı ünlü oyuncu, Diyarbakır’ın medarı iftiharlarından bir tanesi. Başta hemşehrileri olmak üzere tüm Türkiye tarafından sevilen bir sanatçı.

ROJDA DEMİRER

Sırada bir başka başarılı kadın oyuncu Rojda Demirer var. Rojda Demirer, 1980 yılında Ankara şehrinde doğuyor, aslen Diyarbakırlı bir oyuncu.

Kendisini televizyon dizilerinde, tiyatro sahnelerinde ve sinema filmlerinde görüyoruz. Oldukça başarılı bir oyunculuk kariyerine sahip, ayrıca çok sevilen işlere imza atan Diyarbakırlı oyuncu, Diyarbakırlı ünlüler listemize ön sıralardan giriş yapıyor.

SAMİ HAZİNSES
Sami Hazinses, 1925 yılında Diyarbakır şehrinde doğmuş Ermeni kökenli bir sanatçı. Diyarbakır doğumlu ünlü ve başarılı oyuncularımızdan bir tanesi.

Kendisi oldukça başarılı ve sayısız sinema filminde rol almış bir oyuncu. 2002 yılında vefat eden Diyarbakırlı oyuncu Sami Hazinses, ardında bıraktığı filmleriyle izleyenleri hem güldürüp hem de ağlatmaya devam ediyor.

CEREN MORAY

Ceren Moray, 1985 yılında Diyarbakır şehrinde dünyaya geliyor. Oldukça başarılı bir oyuncu.

Diyarbakırlı oyuncuyu televizyon dizileri, sinema filmleri ve dijital projelerde izleyebilme fırsatımız var. Ceren Moray başarılı şekilde sürdürdüğü oyunculuk kariyerinde birçok sevilen yapımda rol alıyor. Ayrıca kendisi Diyarbakırlı ünlüler listemizde bulunan ve sevilen oyunculardan bir tanesi.

Kaynak: Diyarbakır Söz