Dossi konseri neden iptal?

Dosso Dossi konseri, “Belediyenin uygun bulmaması” nedeniyle iptal edildi. Holding Yönetim kurulu Başkanı Eraslan, iptali sosyal medyadan paylaşırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise, açıklama yapmaktan imtina etti.

Dossi konseri neden iptal?

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, 18 Mayıs’ta Diyarbakır'da düzenleyecekleri konserin, yerel yönetimin uygun görmediği gerekçesiyle iptal edildiğini duyurdu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise “Biz bu konu hakkında açıklama yapmak istemiyoruz” dedi.  

KANSERE İPTAL KARARI VERİLDİ

18 Mayıs’ta merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Alanı'nda yapmayı planladıkları konser düzenleyeceklerini önceden duyuran Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, konserin iptal edildiğini kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir etkinliği uygun bulmadığını iddia eden Eraslan paylaşımda şunları söyledi:

“18 Mayıs tarihinde Diyarbakır’da yapmayı planladığımız festivalimizde başta Diyarbakırlı hemşerilerimle ve tüm müzik severlerle birlikte olmayı çok arzuluyorduk, maalesef yerel yönetimin uygun bulmaması nedeniyle konserimiz iptal edilmiştir. Yeni festival şehrini, tarihini ve sanatçıları en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız.”

AMACIMIZ UNUTULMAZ BİR AN YAŞATMAKTI.

Rûdaw’a konuşan Eraslan, “Bu konser için aylar öncesinden hem valilikten gem de belediyeden gerekli izinlerimizi almıştık. Kısa bir süre önce yapmayı planladığımız konserle ilgili Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun ile görüştüm, konserin yapılmasının uygun olmayacağını söyledi. Konser yeri olarak Newroz Alanını tercih etmiştik, belediye izin vermeyince üzülerek iptal etmek zorunda kaldık” dedi.

İptal gerekçesinin belediyeye sorulması gerektiğini belirten Eraslan, “Bize sadece uygun olamdığını söylediler. İptal gerekçesini kendilerine sorun, benim amacım sevdiğim Diyarbakır’da turizm sezonu da açılmışken hem Diyarbakır halkına hem de dışarıdan gelecek misafirlere unutulmaz bir an yaşatmaktı. Bu konser için dışarıdan 50-100 bin insan gelecekti, cok üzgünüm. Belediye fikrinden vazgeçer diye bir kaç gün bekledim ama fikirleri değişmeyince bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım” diye ekledi.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPMAKTAN İMTİNA ETTİ

Öte yandan Rûdaw’ın haberine göre, iptal gerekçesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden sorulduğu ancak, “Konu hakkında açıklama yapmak istemiyoruz” yanıtı verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz