Eğil esnafı, Ak Parti'den yol istedi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan’ı ziyaret eden Eğil Esnaf Odası heyeti, Eğil-Diyarbakır yolunun köstebek yuvasına döndüğüne dikkat çekerek yolun düzeltilmesini istedi. Advan da karayolları nezninde gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Eğil esnafı, Ak Parti'den yol istedi

Eğil Esnaf Odası, bozuk olan Eğil-Diyarbakır karayolunun düzeltilmesi için AK Parti’den talepte bulundu. İl Başkanı Halit Advan’ı ziyaret eden esnaf odası yönetimi, bozuk olan yolun Diyarbakır’a geliş ve gidişlerde büyük sıkıntı yarattığını söyledi.

Bozuk olan yolun ölümlü trafik kazalarına yol açtığına dikkat çekilerek acilen çözüm bulunması istendi.

Yolun düzeltilmesini isteyen esnaf temsilcilerinin taleplerini kayıt altına alan AK Parti İl Başkanı Halit Advan, karayolları nezninde gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Advan,”Bu yolun modern hale gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bundan şüpheniz olmasın.” dedi.

Advan, Diyarbakır’ın dünyanın çok önemli bir inanç merkezidir, peygamberler ve sahabeler şehri olduğuna dikkat çekerek,Eğil’in bu anlamda özel bir konumu olduğunu kaydetti.

‘İNANÇ TURİZMİNDE ATAK YAPACAK’

 

Advan,”Mimarisiyle, geleneğiyle, folkloruyla, mutfağıyla Diyarbakır gelecekte de önemli bir turizm kenti olacaktır. Biz bu amaçla Diyarbakır’da tarihi yeniden canlandırma çalışmaları yapıyoruz. Diyarbakır şu anda Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra dördüncü inanç merkezi olması için tarihi ve kültürel yerlerimizi Restorasyon ve Projelerimizi hayata geçirerek uluslararası kültürel değerler içerikli daha birçok çalışmaya imza atmayı hedefliyoruz. Eğil ilçemize yaklaşımımız her zaman farklı olmuştur. Çünkü Eğil Peygamberler ve Sahabeler diyarı Eğil’i önemsemek hepimizin görevi. Diyarbakır’da ileriki yıllarda turizm açısından ağırlığını koyacak bir ilçemiz inanç turizminin çok ileri noktada olacağını düşündüğümüz bir ilçemiz Vakıflar Bölge Müdürlüğünün orada bildiğiniz gibi peygamberlerin bulunduğu mekânda restorasyon çalışmaları bulunmaktadır. Bölge de birçok çalışma yapılarak inanç turizmine katkı sağlamak adına; Önümüzdeki süreçte de büyük bir açılışla halkımızın hizmetine açılacak.” diye konuştu.

EĞİL’E MESLEK YÜKSEK OKULU

 

Advan, Diyarbakır merkezine en yakın ilçe olan Eğil’in hak ettiği gelişmeyi sağlayabilmesi için meslek yüksek okulunun mutlaka açılması gerektiğini de ifade etti. Meslek yüksek okulu için girişimlerde bulunacaklarını anlatan Advan,”Eğil ilçemizin daha fazla gelişmesi için orda eğitimin daha ileri boyutlara ulaşması gerekiyor. İlçede Meslek Yüksek Okullarının açılmasıyla beklediğimiz gelişme sağlanacak. Bunu Ak Parti olarak sağlayabilirsek çok hayırlı olacak. Bu konuda da YÖK’e bir girişimiz olacak .Bu sıkıntıyı milletvekillerimize bildireceğiz. Eğil halkı bu konuda bize inansın ve güvensin.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler