Eğil, turist bekliyor

Diyarbakır'ın 9 peygamberin kabrinin bulunduğu Eğil ilçesi ziyaretçilerini bekliyor.

Eğil, turist bekliyor

Eğil Kaymakamı Taner Bircan, ilçelerinin tanıtımı adına bir çok çalışma yaptıklarını söyledi. Diyarbakır Valiliği'nin tanıtım çalışmalarında Eğil'in ayrı bir yer tuttuğunu belirten Bircan, ilçelerinde 4 peygamberin kabrinin bulunduğunu söyledi.

EĞİL ZİYARETÇİ BEKLİYOR

Bircan, bu peygamber kabirlerinin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açılışını yaptığı kampüs içerisinde olduğunu ifade ederek, "Burası daha önce Nebi Harun Tepesi olarak biliniyordu. Şimdi ziyaret tepesi olarak adlandırıldı. Peygamberler Nebi Ömer ve Nebi Harun'un kabirleri buradaydı. Sonradan iki Peygamberin naaşları da buraya getirildi. Kuran-ı Kerim'de isimleri zikredilen Hz. Zülkif ve Hz. Elyasa'nın kabirlerinin aşağıda, baraj gölü altında kalma ihtimali vardı ve onların kabirleri buraya taşındı. Şimdi 4 peygamberin kabri var. Çok güzel bir kampüs oldu, çok sayıda ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

PEYGAMBERLER DİYARI

"Biz buraya peygamberler şehri diyoruz" diyen Bircan, 4 peygamberin kabrinin dışında bir peygamberin kabrinin de ilçe sınırları içerisinde olduğunu söyledi. Bircan, halk arasında bu kabirlerin dışında, ilçede 4 peygamberin kabrinin daha bulunduğu inancı olduğunu dile getirerek, "Toplamda 9 peygamberin kabri ilçemizde var diyoruz" diye konuştu.

Bircan, ilçelerine hem yurtiçinden hem de yurtdışından turistleri beklediklerini belirterek, gelen ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla rehberler istihdam edeceklerini kaydetti.

REHBERLERİN İSTİHDAMI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Diyarbakır Valiliği'nin çok ciddi projelerle bu kampüsün oluşmasını desteklediğini ifade eden Bircan, ziyaret tepesinin hemen yanında, bu yıl rekreasyon alanını da tamamlayacaklarını söyledi. Bircan, "Çok güzel çalışmalar oluyor, inşallah bunları daha da arttıracağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler