Esrar tarlası

Diyarbakır ve Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında, milyonlarca kök keneviri ve yarım ton toz esrar ele geçirildi.

Esrar tarlası

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Lice kırsalı ile Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında, uyuşturucuya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda esrar tarlaları ortaya çıkarıldı. Lice’de 2 milyon 990 bin kök kenevir, Genç ilçesinde ise yarım ton esrar ile 2 bin 507 kök kenevir ele geçirildi.

DİYARBAKIR OPERASYONU

BİNGÖL’ün Genç ilçesinde 2 ayrı uyuşturucu operasyonunda 2 bin 507 kök Hint keneviri ile 589 gram toz esrar ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da ele geçirilen uyuşturucuyu Jandarma Genel Komutanlığı duyurdu. Komutanlıktan yapılan açıklamada,  Jandarma Genel Komutanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Lice'de düzenlenen operasyonda, 2 milyon 990 bin 350 kök kenevir, 180 bin 350 kök skunk, 150 kilogram kubar esrar ile çok sayıda suça konu malzeme ele geçirildi.

GENÇ İLÇESİ KIRSALI

Öte yandan, Jandarma ekipleri, yine Genç ilçesinde yaptıkları yol kontrollerinde bir otomobili durdurmak istedi. Jandarma personeli, bu esnada aracın ön yolcu kısmından dışarıya bir madde atıldığını fark etti. Yapılan kontrolde 2 parça halinde koli bandına sarılı 589 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili G.K.,M.A.,E.A.,Y.Ç. ve A.T. isimli şüpheliler gözaltına alınarak ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçundan haklarında adli işlem başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz