İHD: ‘Silvan’da yaşanan vahşetin takipçisiyiz’

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ile beraberindeki heyet, Silvan ilçesinde incelemelerde bulundu. Raci Bilici; “Silvan'da yaşanan bu vahşetin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

İHD: ‘Silvan’da yaşanan vahşetin takipçisiyiz’

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çıkan olayların ardından aralarında insan hakları, sağlık ve hukukçuların bulunduğu bir heyet çatışmaların yoğun yaşandığı Tekel ve Mescit Mahallelerinde incelemelerde bulunduktan sonra ortak bir basın açıklaması düzenledi.

HEYETTE KİMLER VAR?

Heyette İnsan Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Diyarbakır Barosu, Mezopotamya Hukukçular Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Türk Tabipler Birliği Diyarbakır temsilcisi, Silvan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhuttin Kan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Eşref Işık, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan, Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş yer aldı.

MAĞDURLARLA GÖRÜŞÜLDÜ!

Grup adına konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Bilici, "Bizler de sivil toplum örgütleri olarak Silvan'ı izliyoruz, takip ediyoruz, ama maalesef, Silvan'a girişimize izin verilmedi. Bugün gelebildik. Bugün olay yerinde incelemelerde bulunduk, tespitlerde bulunduk. Gerek kaymakamla, gerek savcıyla, gerek belediye yöneticileriyle görüşmelerimiz oldu. Mağdurlarla, yaşamını yitiren gencin babasıyla, bütün bunları sivil toplum örgütleri olarak, Diyarbakır Barosu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Diyarbakır temsilcisi, Tabip Odası Diyarbakır temsilcisi olarak biz bunları inceleyeceğiz. Bunları toparlayacağız raporlaştırıp kamuoyu ile paylaşacağız ve Silvan'da yaşanan bu vahşetin takipçisi olacağız. Silvan'daki sivil toplum örgütleri de yanımızda onlar da mağdur oldular. Bir çok olayı önlemeye çalıştılar ama maalesef hiç bir diyalog geliştirilmedi. Geliştirilmiş olsaydı belki bu gün buraya gelmezdik. En kötü diyalog, diyalogsuzluktan iyidir. Bir an önce Türkiye'nin kaotik ortamdan çıkmasının tek yolu sayın Öcalan'la görüşmek. Bu kaotik ortamın demokratik yöntemlerle, müzakerelerle çıkabilir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz