İnşaat sektörü örgütlendi

Diyarbakır'daki taahhüt firmaları ile yap-sat sektörü, tek çatı altında bulundu. DİMDER'in yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

İnşaat sektörü örgütlendi

DİYARBAKIR-Diyarbakır ekonomisinin adeta lokomotifi durumundaki inşaat sektörü kentin fiziki alt ve üst yapılarının iyileştirilmesi yanı sıra modern konut üretimi ve istihdamında da oynadığı önemli rolü, örgütlü yapıyla güçlendirdi. Diyarbakır'daki taahhüt firmaları ile yap-sat sektörü, tek çatı altında buluşarak, Diyarbakır İhşaat Müteahhitleri Derneği ismiyle, DİMDER'i kurdu. Önceki gün yapılan kapsamlı toplantıyla, yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

Dernek Kurucu Başkanı Aziz elaldı başkanlığında dernek kuruluş sürecini tamamlayan dernek üyeleri önceki gün, 1. Olağan Genel Kurullunu yaptı. Yeni yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, denetleme kurulu ve icra kurulu seçimi yapıldı.

Genel kurulda söz alan DİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı, sektörün içerisinde bulunduğu sorunların aşılması ve sektörel bazdaki dayanışma ruhunun artırılması amacıyla bu çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi.

HEM YERELİN, HEM BÖLGENİN

Elaldı, "Bu hizmetlerimizin daha iyi koşullarda sürdürülmesi, sektörün yaşadığı sıkıntıların çözümü ile mümkündür. Bizler sektöre hizmet veren bireyler ve firmalar olarak sorunlarımızı ortaklaştırmak, ortak akıllar sorunlarımızı çözmek için daha güçlü bir örgütlenmeye ihtiyaç duyduk. Aylarca bütün sektör arkadaşlarımıza ulaşmaya, onların görüş ve önerilerini almaya çalıştık. Bu süreçte özellikle genç ve dinamik arkadaşlarımızla yol almayı tercih ettik. Bunu yaparken elbette ki daha deneyimli arkadaşlarımızın, aile büyüklerinin görüş ve önerilerini almayı da ihmal etmedik. Dernek kuruluş aşamasından çok büyük bir ilgi ile karşılaştık. Bu da bizim doğru bir yolda olduğumuzu bizlere gösterdi, bizlerin motivasyonunu daha çok arttırdı. Bugün de derneğimizin ilk olağan genel kurulunu yaparak yolumuza devam edeceğiz. Hem yerelin sesi olacağız, hem de bölgenin sesi olmaya çalışacağız" dedi.

Daha güçlü bir temsiliyet için Birlikler, Federasyon ve Konfederasyonlarla da yer almayı hedeflediklerini belirten DİMDER Yönetim kurulu Başkanı Elaldı, "İlk aşamada İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ile görüşmelerimizi yaptık. Oluşacak yeni yönetim kurulunda alacağımız kararla bu konuda gerekli süreci başlatacağız. Böylece sektörün sorunlarına çok daha hızlı ve daha kalıcı çözümler üretmeye çalışacağız. Bunları yaparken elbette ki kentimizdeki ilgili meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve ilgili bütün kurum ve kuruluşlarla birlikte yol alacağız" diye konuştu.

İŞTE YÖNETİM KURULU

Tek liste ile gidilen organ seçimi sonucu oluşan yeni yönetim kurulu, denetleme kurulu ve icra kurulu üyeleri;

Aziz Elaldı, Nedim Şimşek, Mehmet Fidan, Baran Durmaz, Ehmet Elhanay, Cihan Günay, İlhan Karaş, Ramazan Karakoç, Mehmet Çelik, Sıdık Kutay, Ahmet Bedir, Numan Erdoğan, Veysi Hatipoğlu, Nesih Aktepe, Doğan Başer, Hasip Kaya, Murat Andan, Mehmet Ay, Cengiz Bayram, Kemal Mehmetoğlu, Cihan Yaman , Mehmet Tazgel, Süleyman Demirok, Emrullah Güçlü, Ali Kaya, Ramazan Akçay

İCRA KURULU ÜYELERİ

Ahmet Durmaz, Yusuf Kaya, Cemal Moray, Veysi Üçdağ, Faruk Denktaş

DENETLEME KURULU

Süleyman Çeken, Evren Çetin, Vedat Kızan, Velat Avşar, Hamza Aslan, Serhat İşbilen.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler