Kadınlardan Sur seferberliği

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Sur ilçesinde mağdur olan aileler için yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında yaklaşık 800 haneye ulaşılırken, hazırlanan yardım paketleri ailelere kapıda teslim ediliyor.

Kadınlardan Sur seferberliği

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere Diyarbakır Valiliği'nden sonra en büyük desteği DİKAD veriyor. Evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerin her türlü ihtiyacını gidermek için başlatılan yardım kampanyası, tüm hızıyla devam ediyor. DİKAD üyelerinin ve gönüllülerin katıldığı kampanyada toplanan yardımlar, büyük bir titizlikle hazırlanarak ailelere teslim ediliyor. DİKAD'ın gönüllü kadınları, hayırsever vatandaşlar tarafından kendilerine gönderilen yardımları ailelerin ihtiyaçlarına göre paketleyerek Sur mağdurlarına kapıda teslim ediyor. Başlatılan yardım kampanyasında şuana kadar 800 haneye ulaşılırken, 31 Ocak itibariyle bitirilmesi planlanan kampanya, mağdur ailelerin fazla olması sebebiyle uzatıldı.

SUR SEFERBERLİĞİ

Yardım kampanyası hakkında bilgi veren DİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Aktar, "Yaptığımız yardımlar çok şey değil aslında. Bu süreçte sadece bir damladır. Hiçbir ailenin yarasına derman olacak gücümüz yoktu. Bizimkisi bir nebze olsun pansumandı. Kişisel olarak yapabildiğimiz kadarını yaptık. Burada güzel olan Türkiye'nin her yerinden bize ulaştılar. Bu insanlar evlerinde çıkarken hiçbir şeylerini alamamış insanlardı. Oturdukları evde ısınma problemlerini gidermek birinci öncelikti. Bunun dışında gıda ihtiyaçları vardı. Çocuklarının çoğunun kıyafeti yoktu. Çocuk kıyafeti, büyükler için kıyafetler, çocuk bezi, çocuk maması, ısıtıcı, gıda gibi kalemler dağıtıldı. Çok kötü sahnelerle karşılaştık. 6.5 aylık gebe bir kadının bu çatışmalardan dolayı düşük yaptığı öğrendik. Ciddi anlamda kürtaj olmuştu, ciddi anlamda rahatsızlığı söz konusuydu, gitmiş olduklarında arkadaşlar sadece evde ince bir yorganın üzeirned uyuduklarını fark ettiler." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz