Kan davalı aileler barıştırıldı

Aralarında yaşanan husumet nedeniyle dargın olan Toprak ve Demirhan aileleri BDP Diyarbakır İl yöneticilerinin arabuluculuk yapması sonucunda törenle barıştırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir , her barışın insanın yüreğini ısıttığını ve hüzünlendirdiğini belirterek, bir toplumda ya da bir ailede zulüm varlığını sürdürdüğünde o toplumun kendi içerisinde de ittifakının olamayacağını söyledi.

Kan davalı aileler barıştırıldı

DİYARBAKIR- BDP Diyarbakır İl Binası’nda yapılan barış törenine BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP PM Üyesi İnan Kızılkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kulp Belediye Başkanı Mehmet Nesim Şimşek, barış anaları, Seydalar ve iki ailenin fertleri katıldı. DİAY-Der Başkanı Zahit Çiftkuran tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’le başlayan törende konuşan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, bunun bir toplumsal sorun olduğunu hatırlatarak, “Toplumun sorunu bizlerin de sorunudur. Halk önceden çözümü karakollarda ararken artık çözümünü kendisi buluyor” diye konuştu. İki aile arasında yaşanan barışın toplumsal barışın zemini olmasını dileyen Zümrüt, emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür etti.

“ZULME KARŞI DURMALIYIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, konuşmasına “Ben sizlerin nasihatleriyle yetiştim, sizlere nasihat edecek değilim” diyerek başladı. Her barışın insanın yüreğini ısıttığını ve hüzünlendirdiğini belirten Baydemir, bir toplumda ya da bir ailede zulüm varlığını sürdürdüğünde o toplumun kendi içerisinde de ittifakının olamayacağını söyledi. “Her musibette bir nasihat vardır” diyen Baydemir, “Bugün bir evde; kardeşler arasında, anne baba arasında huzur ve birlik yoksa o ailenin iyi bir geleceğinin olması mümkün değil. Bu mümkün olmadığı gibi toplumda da birlik olmadığında geleceği çok zor ve zahmetlidir” dedi. Seydamızın okuduğu Kuran’ı Kerim’de barış için çalışmak hükmedildiğini söyleyen Baydemir bu iki ailenin birbirini bağışlamasının çok önemli bir büyüklük göstergesi olduğunu söyledi. Hep birlikte tüm zalimliğe karşı el ele vermek gerektiğini söyleyen Baydemir, Roboski’de suçsuz, günahsız 34 insanın katledildiğini anımsatarak, “B zulümlerin en büyüğüdür” dedi. Bu barışın kalıcı olmasını dileyen Baydemir, “Umarım bu Kürt halkının toplumsal barışı için bir örnek olur. Barışın, özgürlüğün ve tüm mazlum halkların barışının zemini olur” diye konuştu.

“BARIŞ İSTEMEK BİR HAKTIR”

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise “Kim barış için bir çaba sarf ediyorsa, bize düşen tüm emek ve çaba sarf edenlerin önünde saygıyla eğilmektir” dedi. Bu ülkede toplumsal barış ve iç barış olmak üzere iki temel şeye ihtiyaç olduğunu dikkat çeken Aydoğan, “Kürtlerin yakın tarihinde öyle anlar olmuştur ki iç barış toplumsal barıştan çok daha önemli olmuştur. Bugün burada ailelerimizin aldığı kararı çok önemsiyorum. Husumetin gelişmesinin hiç kimseye faydası olmaz” dedi.   Konuşmaların ardından Toprak ve Demirhan aileleri okunan salavatlarla Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek el sıkıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler