Kanlı planı rota değişikliği bozdu

Bölgenin en büyük sulama projesi olan Silvan barajının temel atma törenine katılan 4 bakan ve heyete kurulan bombalı tuzak bakanların karayolu yerine havayolunu tercih etmesiyle bozuldu.

Kanlı planı rota değişikliği bozdu
Hükümet adına 4 Bakanın katılımı ile gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Atatürk Barajından sonra en büyük sulama projesi olan Diyarbakır Silvan Barajının temel atma gününü kana bulayacak özel yapılmış el yapımı patlayıcı madde ele geçirildi.

PKK-KCK ‘nın Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük sulama projelerinden olan Silvan Barajı ile 7 depolama barajı ve tünel inşaatı projelerinin bölgeye sağlayacağı ekonomik fayda, istihdam, gelir, ihracat artışı, işsizlere iş ve aş üretecek çalışmayı sekteye uğratmak, adete bir barış projesi olan Silvan Barajının inşaatını sabote etmeye ve temel atma törenine katılacak akanlara ve katılımcılara yönelik olduğu değerlendirilen ve geçecekleri yola döşenmiş patlayıcı, alınan istihbarat çerçevesinde bulunarak etkisiz hale getirildi.

‘KONVOY GEÇERKEN KANA BULAYACAKLARDI’ Olayla ilgili açıklama yapan Vali Mustafa Toprak,törene katılanların karayolu yerine havayolunu tercih etmesinin kanlı planı bozduğunu söyledi.

Vali Toprak,”Diyarbakır il jandarma komutanlığınca yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde 04 Mayıs Cuma günü Silvan barajı temel atma törenine katılacak bakanlar, bürokrat ve misafirler ile operasyon birliklerine yönelik olarak döşendiği değerlendirilen Silvan-Batman Karayolunun 3üncü kilometresinde menfezin altında patlayıcı madde olduğu bilgisinin istihbar olunması üzerine yapılan araştırma sonucunda; Silvan-Batman Karayolu 3üncü kilometresinde Yeniköy Yolu sınırları içerisinde bulunan menfezin içerisinde, 15-20’lık boya tenekesini andıran dışı alüminyum folyo ile kaplı, bomba düzeneği olan 40-50 cm çapında, 30-35 cm yüksekliğinde, menfezden araziye doğru uzanan 25 metre uzunluğunda çiftli kablo sistemli düzenekli ve el yapımı olduğu değerlendirilen patlayıcı madde tespit edilmiştir.” dedi.

‘BÖLGENİN GELİŞMESİNİ İSTEMİYORLAR’ Gerekli emniyet tedbirlerinin alınarak, söz konusu patlayıcı maddelerin bomba imha uzmanlarınca patlatılarak etkisiz hale getirildiğini anlatan Vali Toprak,patlayıcı maddenin yaklaşık 20 kg alüminyum nitrat ihtiva eden silindir şeklinde boya tenekesine sıkıştırılmış güçlü ve özel yapım patlayıcı olduğunu açıkladı. Vali Toprak,”Patlayıcı maddenin bomba imha uzmanlarınca etkisiz hale getirilmesinden sonra olay yeri inceleme ekiplerince gerekli numuneleri alınarak kriminal laboratuarlarına gönderilmiştir.Bilindiği üzere ülkemiz ve bölgemiz açısından büyük önem taşıyan ve tamamlandığında yıllık 880 milyon gelir ile 318.000 kişiye istihdam ve iş sağlayacak olan Silvan barajı inşaatının şantiyesinde çalışan iş makineleri de 09 Kasım 2011 tarihinde yakılmış ve 3 işçide kaçırılmıştı. “ diye konuştu.

  ‘ÖRGÜTÜN GERÇEK YÜZÜ BUDUR’ Silvan Barajı inşaatında daha önce söz konuşu iş makinelerinin yakılması ve temel atma gününde anılan güzergahta patlayıcı maddenin ele geçirilmesinin örgütün yöredeki vatandaşların refahının artmasını istemeyen huzuruna, birliğine, beraberliğine kasteden, tesis edilen barışı ve güveni yok etmeye çalışan beyhude girişim ve eylemler olarak değerlendirdiklerini belirten Toprak,bu olayın örgütün gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Toprak,”Terör örgütünün çirkin yüzü tüm açıklığıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Devletimizin, vatandaşlarımızın huzurunu, mutluluğunu, geleceklerini güzel kılmak adına her zaman ve ortamda istihdam sağlayacak, iş ve aş yaratma ile ekonomik ve sosyal çalışmalarımıza ve insanlarımızın refah düzeyini artıracak projelere devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz