Karakoç; Hukuk Fakültesi taşındı

Üniversitede tarım ve orman arazisinin satışının söz konusu olmadığı iddia eden Rektör Karakoç, Hukuk fakültesinin taşındığını belirtirken, “itiraz eden 50-100 kişi”

Karakoç; Hukuk Fakültesi taşındı

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, imara açılacağı kamuoyuna yansıyan 157 hektarlık alanın tarım ve orman arazisi olmadığını belirtirken, tartışma konusu olan Hukuk Fakültesi taşınma işlemiyle ilgili olarakta “taşınma işlemi tamamlanmak üzere, 50-100 öğrenci itiraz ediyor” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç yardımcıları Prof.Dr. Ahmet Tanyıldız, Prof.Dr. Ezeli Azarkan ve Prof.Dr. Kadir Turan'ın, Genel Sekreter Doç.Dr. Ali Karakaş’ın yanı sıra Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr Hasan Tanrıverdi’yle birlikte, Diyarbakır’daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

HUKUK FAKÜLTESİNİN TAŞINMASI

Rektör Karakoç, Dicle Üniversitesi’nde bir süredir kamyonunda dikkatini çeken konularla alakalı açıklamalarda bulundu. Hukuk Fakültesinin taşınması öğrencilerin ve idari personellerin görüşleri doğrultusunda gerçekleştiğini ve iki yıldan buyana taşınmanın olacağının herkes tarafından bilindiğini belirterek, şöyle dedi;

“Bütün çalışmalar tamamlandı . Fakülte taşındı, taşınacak. Öğrencilerimiz de hocalarımız da taşınmak istiyor.50-100 öğrenci taşınmaya itiraz ediyor. Onların görüşüne de saygı duyuyoruz. Ama fakülte taşınacak” dedi.

ÜNİVERSİTEDEKİ ARAZİLERİN

157 hektar Üniversite arazisinin imara açılmasıyla ilgili iddialara da yanıt veren Karakoç, şunları söyledi: “Herkesin imara açtığı bölgede kalan arazimizi imara açmak istiyoruz. Bu yönde görüşmelerimiz var. Bizim araziler tarım ve orman arazisi değil. Sağında solunda arkasında, önündeki araziler imara açıldı. Biz de arazimizi imara açıp üniversite ve Diyarbakır yararına kullanmak istiyoruz. Tarım arazisi ve ormanlık alan olduğu iddiaları doğru değil.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz