Kavganın yeri değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Partili merkez Bağlar Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından çiçek ve davul zurna eşliğinde halayla karşılandı. Özhaseki, MYK'da aldıkları kararla belediyeleri gezdiklerini, belediye başkanları ile istişare ettiklerini söyledi.

Kavganın yeri değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’de belediyeciliği en iyi Ak Parti'nin yaptığını söyledi. Özhaseki, “Bizim belediyecilik anlayışımız, hizmet belediyeciliğidir, eser belediyeciliğidir. İdeolojik noktasında yapılan belediyecilikten geçmişte ülke çok çekti. Özellikle 1994 öncesinde İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere hakim olan aşırı sol kafaların o dönemde ortaya koymuş oldukları belediyecilik yapısı, hepimizi çok rahatsız etmişti" dedi.

BELEDİYELERİ İNCELEYECEKLER

Belediyelerinin çalışmalarını yerinde incelemek üzere eşi Neşe Özhaseki ile dün sabah saatlerinde havayoluyla Diyarbakır'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, ilk olarak Valiliğe geçerek Vali Münir Karaloğlu ile görüştü. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya gelen Özhaseki daha sonra Bağlar Belediyesine geçerek, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile görüştü.

DAVUL-ZURNALI, HALAYLI KARŞILAMA

Özhaseki, belediye bahçesinde Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından çiçek ve davul zurna eşliğinde halayla karşılandı. Kendisini karşılayan kalabalıkla selamlaştıktan sonra belediye toplantı salonunda gazetecilere açıklamada bulunan Özhaseki, “MYK’da aldığımız bir kararla belediyelerimizi geziyoruz. Belediye başkanlarımızla istişare ediyoruz. İl teşkilatımızı ziyaret ediyoruz. Yapılacak ne varsa sorunları yerinde görüşüp tartışıp sonra da elimizdeki raporla Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edip buradaki işlerin çözümü noktasında hareket ediyoruz” dedi.

SORUNLARI YERİNDE TESPİT ETMEK

Yapılacakları ve sorunları yerinde görüşerek rapor haline getirdiklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini belirten Özhaseki, işlerin çözümü için hareket ettiklerini kaydetti.

BELEDİYELER KAVGA YERİ DEĞİY

AK Parti olarak hizmet belediyeciliği yaptıklarını dile getiren Özhaseki, "İdeolojik noktadan yapılan belediyecilikten geçmişte ülke çok çekti. Biz hizmet edeceğiz. Bu insanların hizmete ihtiyacı var. Belediyecilik ideolojilerin savaşma yeri, kavga yeri değildir. Biz, gece gündüz demeden çalışacağız, kimseyi birbirinden ayırmayacağız." diye konuştu.

AVRUPA İLE YARIŞIM HALDEYİZ

Özhaseki, sosyal belediyeciliği AK Parti'nin başlattığını belirterek, vatandaşlara ayrım yapmaksızın hizmet sunduklarını aktardı.

Son dönemde özellikle gönül belediyeciliğini inşa etmeye çalıştıklarına işaret eden Özhaseki, "Türkiye'de son 20-25 yıl içerisinde bizim belediyecilik anlayışımızla şehirlerin eli yüzü açığa çıkmıştır. Şehirlerimiz Avrupa ile yarışır hale gelmiştir. Gönül almadan, insanların gönlüne girmeden de yapılan bir hizmetin çok başarılı olacağı kanaatinde değiliz." ifadelerini kullandı.

BEYOĞLU'NUN ELİNDEKİ İMKANLAR

Özhaseki, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun da elindeki imkanlarla güzel bir başarı ortaya koyduğuna dikkati çekerek, bu çıtayı daha yükseğe taşımak için her türlü desteği vereceklerini kaydetti. Özhaseki, "Bağlar’da değerli başkanımız çalışıyor. Gayret ediyor, elinden geleni ortaya koyuyor. Kıt imkanlarla büyük işler yapıyor. Bunun da farkındayız. Kurumsal olarak bu işi en iyi yapan parti Ak Parti'dir”" dedi.

Genel Merkez olarak bu çalışmaları hem dışarıdan izlediklerini hem de anketlerle gelişmeleri takip ettiklerini ifade eden Özhaseki, "Kurumsal anlamda bunu en iyi yapan parti AK Parti'dir. İnşallah Bağlar'da da çok daha başarılı olur, güzel işler yapar, örnek oluruz. Burada gönül belediyeciliğini inşa ederek diğer ilçelere de örnek teşkil ederiz." şeklinde konuştu

NEŞE ÖZHASEKİ’DEN DİYARBAKIR ANNELERİNE ZİYARET

Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki de sabah saatlerinde valilik ziyaretinin ardından AK Parti MKYK üyesi Suna Kepoğlu Ataman, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu AK Parti Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Meral Öztürk ve Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Durdane Beyoğlu ile beraberindekiler, evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti. HDP İl Binası önünde 933 gündür evlat nöbeti tutan 273 aileyi ziyaret eden Özhaseki ve beraberindekiler, aileler tarafından karşılandı.

‘HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIZ’

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Neşe Özhaseki, evlatları için göz yaşı döken anne ve babaların yanında olduklarını belirtti. Özhaseki, “Bu şekilde onlara destek vereceğimizi düşündük. Beraberindekilerle birlikte onlara destek olmaya umutlarını yitirmemelerini söyledik. Her zaman da anne olarak onların yanındayız” dedi. Açıklamanın ardından Özhaseki ve beraberindekiler, annelere karanfil verdi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz