Kayapınar’dan kardeşlik eli!

Kayapınar Belediyesi’nden Deprem Bölgelerine Kardeşlik Eli

Kayapınar’dan kardeşlik eli!

Merkez Kayapınar İlçe Kaymakamlığı ve Kayapınar ilçe Belediyesi, Diyarbakır Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarına destek amacıyla Deprem felaketinin vurduğu illere 4 tırlık ihtiyaç malzemesi yollandı.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, depremin ardından ülkede 85 milyon insanın tek yürek olduğunu belirterek, “Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Diyarbakır Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarına destek amacıyla Kayapınar Kaymakamlığı ve Kayapınar Belediyesi tarafından temel ihtiyaç malzemeleri temin edildi.

KARDEŞLİK ELİ UZATILDI

Battaniye, Islak mendil, jeneratör, atkı, çorap, su, bot, bere, eldiven, kullanılmamış kıyafet, gıda ve kişisel hijyen malzemelerinin bulunduğu yardım kolilerinin yüklendiği 4 tır, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman’ın katılımıyla Deprem felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’e doğru yola çıktı.

UMUTLU HABERLER BEKLİYORUZ

Karaman, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, “Hepimiz çok üzgünüz, gözümüz kulağımız deprem bölgesinden gelen umutlu haberlerde. Depremin yaralarını sarmak için ilk andan itibaren diğer kurumlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyaç ve yaşam malzemelerinin yer aldığı 4 yardım tırımızı Belediyemiz, Kaymakamlığımız, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız ile birlikte doldurarak deprem bölgelerine gönderdik.

İŞ MAKİNALARI TAKVİYESİ

İş makinalarımız da Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki deprem bölgelerinde enkaz kurtarma ve kandırma çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca 12 kişilik AFAD personelimiz Adıyaman’daki deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı. İnşallah hep birlikte bugünlerin de üstesinden geleceğiz. Rabbim vefat edenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar nasip etsin. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu

Kaynak: Diyarbakır Söz