Kulp'un 30 yıllık altyapı eksikliği gideriliyor

Kulp Belediyesi, ilçenin 30 yıllık içme suyu ve kanalizasyon sorununu Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) işbirliğiyle hazırlanan projeleri hayata geçirerek çözüme kavuşturuyor.

Kulp'un 30 yıllık altyapı eksikliği gideriliyor

İçme suyu şebekesinin eskimiş olması ve büyüyen nüfusuna cevap verememesi nedeniyle içme suyu sıkıntısı yaşanan Kulp'ta, bu sıkıntının bir an önce giderilmesi için proje çalışmalarına başlandı.

DİSKİ işbirliğiyle ilçe merkezine 28 kilometre içme suyu şebekesi ve arıtma tesisinin yapımını içeren proje hazırlayan belediye, ilçenin kanalizasyon sorununu çözmek için de 36 kilometre kanalizasyon ve arıtma tesisi projesini tamamlayarak, ağustos ayında 13 milyon 103 bin 900 liraya ihale etti.

30 YILLIK ALTYAPI

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Dülgeroğlu, yaptığı açıklamada, hazırlanan projerle Kulp ilçesinin, yıllardır çözüm bekleyen içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının çözüme kavuşacağını ifade ederek, şunları kaydetti:  "İlçemiz için ciddi bir sorun olan içme suyu ve alt yapı sorununun çözümü için Büyükşehir Belediyesine bağlı DİSKİ Genel Müdürlüğüyle işbirliği yaparak hazırlanan projelerin hayat bulması için çalışmalara başladık."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler