Markette taciz iddiası kan döktürdü

Diyarbakır’da 3 ilköğretim öğrencisinin bir ulusal marketin çalışanları tarafından taciz edildiği iddiaları ortalığı karıştırdı.

Markette taciz iddiası kan döktürdü

Diyarbakır’da ulusal bir marketin şubesinde 2’si kız olmak üzere ilköğretim öğrencisi 3 çocuğa market çalışanları tarafından taciz yapıldığı iddiası kan döktürdü.

İddiaya göre Merkez Yenişehir ilçesindeki 5 Nisan İlköğretim Okulu’nda okuyan 2.sınıf öğrencileri H.C ve Y.A, bir erkek öğrenci arkadaşlarıyla Atatürk Stadı’nın karşısında bulunan Tanınmış Marketler zincirinin şubesine geldi. Ailelerinin iddiasına göre bu çocuklar market çalışanları tarafından marketin bodrum katına götürülürken,market çalışanlarının elinden kaçmayı başaran çocuklardan biri eve giderek ailesine haber verdi.

Olayı haber alan öğrencilerin yakınları grup halinde marketi bastı. Kesici aletlerin kullanıldığı olayda market çalışanlarından 1’si yoğun bakıma kaldırılmak üzere 3’ü çeşitli yerlerinden yaralandı. Markette çalışan bayan personelin de yaralandığı olay polis tarafından yatıştırılırken, taraflar hem birbirlerinden şikayetçi oldu, hem de çeşitli suçlamalarda bulundu.

‘MARKET ÇALIŞANLARI TACİZ ETMEYE ÇALIŞMIŞ’

Öğrencilern ailelerinin iddiasına göre çocukları market çalışanları tarafından taciz edilmiş.Bu iddianın sahibi market çalışanları tarafından alıkonulurken kaçmayı başarıp ailesine haber veren H.C isimli kız öğrencinin babası M.Şirin Can.Can,”Kızım okuldan çıktıktan sonra arkadaşlarıyla birlikte marketin içine gidip eşyalara bakıyor. Markette çalışan 2 şahıs onları aşağı kat olan odruma götürmeye çalışıyor. Kızım da direnince çocukları sürüklemeye başlıyorlar .Bu esnada kızım ellerinden kurtulup kaçmaya çalışıyor. Marketin dışında bir bayana denk geliyor. Bayanın da bize anlattığına göre kızım korkudan  hiç konuşamıyor. Bayan kızımı sakinleştirdikten sonra evini sorup kızı evine getiriyor. Benim eşimde balkonda kızın gelmesini bekliyor, geç kaldığı için merak ediyor. Eşim okuldan almaya gidemiyor. Eşim beni aradı olayı anlattı ben de hemen gelmeye çalıştım. Eşimi dışarıda gören arkadaş ve komşularımız olayın ne olduğunu anlayınca markete kızımı götürüyorlar. Kızım da şahısları gösteriyor. Arkadaşlarım da o anki psikolojiyle şahıslara saldırıyorlar. Bu konuyla ilgili Diyarbakır’da vatandaşların küçük yaştaki çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Yetkililerin bu konu üzerinde daha fazla durmasını istiyoruz .” dedi

MARKETE GÖRE TACİZ DEĞİL HIRSIZLIK

Market Yetkilileri ise ailelerin iddialarını red ederken, olayın taciz değil hırsızlık olduğu görüşünde. Ellerinde olayın hırsızlık olduğunu kanıtlayan kamera kayıtlar olduğunu belirten marketin açıklamasında, çocukların hırsızlık yaptıklarını itiraf etmekten korktukları için ailelerine yanlış bilgi verdiğini, olayı araştırmadan hareket eden ailelerin de market çalışanlarına saldırarak maddi ve manevi zarar verdiği savunuldu.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi :”7-8 yaşlarında üç çocuğun mağazamızda hırsızlık teşebbüsü, güvenlik kameraları ve mağaza çalışanlarımız tarafından tespit edilmiştir. Yaşlarının küçük olması nedeniyle mağaza içinde rencide edilmemesi adına üç çocuk, mağazadan çantalarına koydukları ürünlerle ofis bölümüne alınmıştır. Öncelikle mağaza müdürü tarafından çocukların ailelerinin telefonla aranarak çağrılması istenmiştir. Çocuklar, ailelerinin telefonunu bilmediklerinden evlerine giderek çağırmak istemişler ve buna izin verilmiştir. Bir süre sonra 14-15 kişilik bir grup mağazaya gelerek tüm mağaza personelini darp etmiş, 1'i yoğun bakımda, 2'si ağır olmak üzere bayan çalışanlarımız dahil tüm personeli yaralamışlardır. Konu güvenlik güçlerine iletilmiş olup, kamera kayıtları ve görgü tanıklarıyla da tespit edilmektedir. Güvenlik güçleri yoğun bir çalışmayla bu kişiler, yakalanmış olup, karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilmişlerdir. Tüm yaralı çalışanlarımızın sağlık durumuyla yakından ilgilendiğimizi belirtmek isteriz. “

Kaynak: Diyarbakır Söz