MEM'de neler oluyor?

İl Milli Eğitim’de neler oluyor dedirten operasyon!.. İhale yolsuzluğundan, İl Müdür Yardımcısı, Yenişehir Şube Müdürü ile bir okul müdürü, gözaltına alındı. Bismil ilçesinde, 2 yıl önce yapılan bir taşıma ihalesinde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı yönündeki müfettişlerin sürdürdüğü soruşturma, idari ve adli yönden incelemeye alındı. Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığına intikal eden müfettiş raporları doğrultusunda başlatılan soruşturmayla gözaltı işlemi başlatıldı.

MEM'de neler oluyor?

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, 2 yıl önceki bir taşıma ihalesinde eksik bilgi ve evrak olduğu gerekçesiyle yürütülen adli soruşturma kapsamında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cafer Gülseven ile o dönem okul müdürü olarak görev yapan 2 kişi gözaltına alındı.

MÜFETİŞLERİN SORUŞTURMASI

Edinilen bilgiye göre, Bismil ilçesinde, 2 yıl önce yapılan bir taşıma ihalesinde eksik bilgi ve evrak nedeniyle, ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerce, inceleme alındı. Günler süren müfettişlerin soruşturması sonucu hazırlanan rapor, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığına, idari ve adli yönden gerekli işlemlerin yapılması istenilmesi üzerine gönderildi.

ÜÇ YETKİLİYE GÖZALTI KARARI

İki kez işlem dışı bırakılan müfettiş raporlarını incelemeye alan ve bu yönde kapsamlı soruşturma açan Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığı, dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şuan İl Milli Eğitim Müdürü olan Cafer Gülseven ile iki ayrı okulun müdürü olan B.Ö ve Mehmet Kılıç hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İFADELERİ ALINMAYA BAŞLANDI

Dün İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Gülbeven ile B.Ö ve Mehmet Kılıç’a gözaltı işlemi yapıldı. Gözaltına alınan Mehmet Kılıç’ın hal-i nazırda Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yürüttüğü öğrenilirken, Bismil’de eski okul müdürü olan B.Ö’ün ise halen öğretmen olarak görev yaptığı bildirildi.

BİSMİL İLÇE EMNİYETİNE GÖTÜRÜLDÜ

Diyarbakır’da gözaltına alınan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cafer Gülseven, Yenişehir Şube Müdürü Mehmet Kılıç ile öğretmen B.Ö, yolsuzluk ve usulsüzlüğün yaşandığı Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşandığından dolayı, dün Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

MİLYONLARCA LİRALIK YOLSUZLUK

Yolsuzluğun boyutunun milyonlarca lira tutarında olduğu ifade edilirken, soruşturma kapsamında yeni gözaltıların da olabileceği öğrenildi. Taşıma ihalesiyle ilgili iki firma yetkilisinin de, soruşturma kapsamına dahil edildiği bildirildi.

ŞÜPHELİLER GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİ

Burada, Gülseven- Kılıç ve B.Ö, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin resmi yazısı ve İl Valiliğinin onayıyla, çağa alındı. Şüphelilerin Bismil Emniyet Müdürlüğünde sorgulamalarına başlanıldı, bugün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz