Nusaybin'de Üç Şehit!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yürütülen operasyonlar kapsamında bugün Fırat Mahallesinde arama yapılan bir evde PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen patlayıcının patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Yaralı asker akşam saatlerinde, kurtarılamayarak şehit düştüğü haberi geldi.

Nusaybin'de Üç Şehit!

Nusaybin ilçesinde asker ve polisin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlar devam ederken, bugün ilçenin Fırat Mahallesi Kordon sokakta bir evde arama tarama faaliyeti gerçekleştirildi. Arama çalışmaları sürerken, teröristlerce önceden eve yerleştirilen el yapımı patlayıcıyının infilak etmesi sonucu 3 asker ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç ve Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, diğer askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

ŞEHİDİN BABA OCAĞI

Nusaybin'deki patlamada hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç'ın babaevine acı haber ulaştı. Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Gözene Mahallesi'nde oturan Nazife ve Teyyar Kılınç çiftine, Uzmun Çavuş oğulları Mehmet Kılınç'ın şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alan Kılınç çifti gözyaşına boğuldu. Anneler Günü'nde evlat acısı yaşayan Nazife Kılınç, sinir krizi geçirdi. Şehit annesine sağlık ekibi müdahalede bulundu. Şehidin yakınların ve komşuları, baba evine akın etti. Eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

BEBEĞİNİ GÖREMEDEN

Şehit Kılınç’ın 3 yıl önce evlendiği eşi Ceyda Kılınç’ın 6 ayılık hamile olduğunu söyleyen yakınları, "Çocuğunu göremeden şehit oldu" diyerek gözyaşı döktü. Şehit eşi Ceyda Kılınç'ın Adıyaman’daki evlerinde oturduğu, acı haberi alır almaz yola çıktığı bildirildi. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kılınç’ın bir kardeşinin Giresun'da Uzman Çavuş olduğu,  diğer kardeşinin de Ankara’da er olarak vatani görevini yaptığı bildirildi. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kılınç’ın cenazesinin, bugün Malatya’da düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği kaydedildi.

2. ATEŞ ADANA'YA DÜŞTÜ

Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş'ın Adana'nın Kozan ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı. Şehidin Türkeli Mahallesi'nde ikamet eden annesi Elif Aktaş'a acı haberi akrabaları verdi. Fenalık geçiren Aktaş'a, eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Bu sırada askeri yetkililer, eve gelerek anne Elif Aktaş'ı teselli etmeye çalıştı. Babasını birkaç yıl önce kaybeden Ferhat Aktaş'ın 2 erkek kardeşinin bulunduğu ve her ikisinin de uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Bekar olan Aktaş'ın Mardin'de düzenlenecek törenin ardından Kozan'da toprağa verileceği bildirildi.

YARALI ASKER ŞEHİT OLDU

Sabah saatlerinde, Nusaybin'deki patlamada yaralı olarak kurtarılan yaralı Bursalı Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz tedavi gördüğü hastanede akşam saatlerinde kurtırılamayarak şehit düştü.

ŞEHİTLER TÖRENLE UĞURLANDI

Şehitler için Selen Kışlası'nda düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şehit naaşlarının Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınıp, alana getirilmesi ile başlayan tören, saygı duruşu ve şehidlerin özgeçmişinin okunması ile devam etti. İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun daha sonra şehitler için dua okudu. Törende, silah arkadaşları adına Piyade Teğmen Can Toy kısa bir konuşma yaptı.

Törenden sonra şehitlerin cenazeleri tören mangası ile ambulanslara taşındı. Şehid Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç'ın naaşı Malatya'ya, şehit Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş'ın naaşı ise toprağa verilmek üzere Adana'ya gönderildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Cengiz  Poyraz için daha sonra tören düzenleneceği öğrenildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz